Πρόταση στο καινούργιο Δ.Σ. του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας  για  τον Τουρισμό και την πολυπόθητη  Ανάπτυξη, χωρίς να ξοδεύσουμε ούτε ένα ευρώ.

1

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι σύμβουλοι του Δ.Σ.  του δήμου Βόρειας Κυνουρίας σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας και την δέσμευση  σας να  βοηθήστε τον τόπο μας.

Στη παραπάνω φωτογραφία  ο πέτρινος τοίχος ,που χωρίζει τον “Ιερό Xώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων   και το προαύλειο της σχολής Καρυτσιώτη,  δείχνει τελεσίδικα  και βροντερά οι χώροι είναι χωριστοί. Οι διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ “κατασκεύαζαν δικαιολογίες” 12  χρόνια …«οι χώροι αποτελούν μια ενότητα»… “ο χώρος είναι  ενιαίος “… και  τις αναθερώρησαν επίσημα  από αμηχανία αργότερα,για αυτό το λόγο επιμένουμε και δεν χάφτουμε τίποτα. Ο κοινούς νους τελικά επικράτησε, ο χώρος δεν είναι πιά “ενιαίος “….. για όλους και για μερικούς φίλους μας και o χώρος άνοιξε πρόσφατα προσωρινά και θα ανοίξει οριστικά και αμετάκλητα άμα θέλουμε και κουνήσουμε τα χέρια μας”.

“Δεν θα αναλύσουμε  εδώ τους λόγους γιατί  πρέπει να ανοίξουμε οριστικά και αμετάκλητα τον  “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το Μουσείο  Άστρους , τους λόγους αυτούς τους γνωρίζει πολύ καλά και η κουτσή Μαρία , θα ωφεληθούμε όλοι μας”

Θέλουμε να τονίσουμε  από την αρχή ότι το άνοιγμα του  “Ιερού Χώρου ”  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων  και του Aρχαιολογικού  Μουσείου Άστρους θα βοηθήσει τον τουρισμό και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, ολόκληρου  του δήμου μας, όλοι τελικά θα ωφεληθούμε ακόμα και η Πελοπόννησος,,. Όταν κάποιος επισκεπτεί τον Ιερό Χώρο , αφού αυτό ξέρει και αυτό έχουμε…, επίσης  θα επισκεπτεί το Παράλιο, τον Άγιο Ανδρέα, τα Κούτρουφα,  τα Δολιανά, τα Βέρβενα, τον Άγιο Πέτρο, το Καστρί, τον Αγιάννη… κάθε χωριό του δήμου μας,

Σε κάθε περίπτωση όλοι μας έχουμε ηθική υποχρέωση  και  καθήκον να παρεμβαίνουμε όπου μπορούμε για τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και την πολυπόθητη Ανάπτυξη,  Ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός και η πολυπόθητη και πολυσυζητούμενη Ανάπτυξη , είναι   έννοιες αλληλοδεμένες  και ο τουρισμός βοηθάει καταλυτικά  η ορθότερα «ζεί» την πολυπόθητη Ανάπτυξη. Η Ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας  δεν θα έρθει ποτέ, όταν οι ηγέτες της κοινωνίας μας “δεν κουνάνε  τα χέρια τους” … και θα πνιγούμε όλοι μαςπεριμένοντας τους διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ  να κάνουν κάτι που δεν τους αφορά άμεσα και δεν τους ανήκει, τελεία και πάβλα. Η δική τους ανάπτυξη  είναι εξασφαλισμένη από τους ιδρώτες του λαού μας.

Θυμίζουμε σε όλους  οι  συγκεκριμένες ενέργειες που κάνουμε , όχι τα λόγια, μετράνε στο τέλος και δείχνουν το πραγματικό ενδιαφέρον μας, αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι , τίποτα δεν γίνεται χωρίς συγκεκριμένες ενέργειες. Δεν πάει άλλο, ο δήμος πρέπει να βγεί  μπροστά με ενέργειες και να εκτελέσει άμεσα  τις εντολές της τοπικής κοινωνίας.

Η πρώτη ενέργεια είναι η απόφαση του Δ.Σ.  του δήμου, για το Aρχαιολογικό  Μουσείο Άστρους και τον  “Ιερό Χώρο ”  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων, η δεύτερη ενέργεια είναι η αναφορά του δήμου στο ΥΠΠΟΑ,…δεν χάφτουμε τίποτα τώρα αρχίσαμε ….δυναμικά θα απαιτήσουμε αυτά που μας αφορούν άμεσα….., απαιτούνται πολλές άλλες ενέργειες  μέχρι  να επικρατήσει ο κοινός νους και να ανοίξουν οριστικά και αμετάκλητα οι αρχαιολογικοί χώροι μας , για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας ,καλή δύναμη, άμα θέλουμε μπορούμε.

Η ΕΦΑΑΡΚ και η ΓΔΑΠΚ  ούτε θέλουν ούτε μπορούν να κάνουν τίποτα , και δεν θα ανοίξουν ποτέ τους αρχαιολογικούς χώρους μας μας το λένε καθημερινά με τά έργα τους,αντίθετα θα βλάψουν , μην χάνεται τα λόγια σας.

Η πρόταση μας στο Δ.Σ.  του δήμου Βορείου Κυνουρίας  είναι:

Δεκέμβριος  21, 2019

Γεώργιος Διδασκάλου

Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ

Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Μπουμπουλίνας 20-22, 106 82 Αθήνα

Κυρίε  Γενικέ Γραμματέα,

Για δώδεκα χρόνια οι  προισταμένες  της ΕΦΑΑΡΚ  και  της ΓΔΑΠΚ δεν μπορούν η δεν προσπαθούν αρκετά να ανοίξουν οι τρεις χωριστοί χώροι :

Α)  O “Ιερός Χώρος “  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων

Β) Tο προαύλειο της Σχολής Καρυτσιώτη ( του Μουσείο Άστρους)

Γ) Tο Aρχαιολογικό  Μουσείο Άστρους

Tην  20 Ιουνίου 2018 ανακοινώθηκε “με την υπ’ αρ. 8Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ  (ΦΕΚ 19/τ ΑΣΕΠ/20-6-18> ζητείται η πλήρωση μιας μόνιμης θέσης τακτικού ημερήσιου φύλακα αρχαιοτήτων για το Αρχαιολογικό Μουσειο και Χώρους Άστρους”.Η ΕΦΑΑΡΚ  μέχρι σήμερα  παράξενα αγνοεί την προκήρυξη μόνιμης θέσης για το άνοιγμα του Μουσείου Άστρους και αναιτιολόγητα σιωπά.,δεν ξέρουμε πια τι είναι νόμιμο.

Πρόσφατα με απόφαση της ΕΦΑΑΡΚ,  δελτίου τύπου της 23ης Μαίου 2019,  για στάχτη στα μάτια άνοιξαν προσωρινά ο “Αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους (Σχολή Καρυτσιώτη) και χώρος της Β΄ Εθνοσυνέλευσης, έως 31-12-2019.” Κάλλιο αργά παρά ποτέ, χαιρόμαστε σήμερα που το ΥΠΠΟΑ με τη πρόσφατη παραπάνω απόφαση  ύστερα απο ´4 χρόνια αναθεώρησε την αναιτιολόγητη δικαιολογία του και  τελικά συμφώνησε με τον κοινό νου  ο χώρος δεν είναι πια “ενιαίος “.

Eίναι  απαραίτητο να  διακρίνουμε  και  να καταλάβουμε από  την αρχή ότι μιλάμε για  τρεις διαφορετικούς  χώρους , που έχουν χωριστή  φυσική  και λειτουργική οντότητα . Ο “Ιερός Χώρος “  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων χωρίζεται   με την μάντρα  η πέτρινο  τοίχο από το προαύλειο της  Σχολής Καρυτσιώτη ( μουσείου  Άστρους ) , είναι χωριστός  χώρος , υπάρχει μάλιστα  μια  μικρή πόρτα  μεταξύ τους  όπως είχε προνοήσει  σωστα  ο μεγάλος  ευεργέτης  μας Καρυτσιώτης. Ο πέτρινος τοίχος  φαινεται στη παραπάνω φωτογραφία.

Οι  μέχρι  σήμερα  απαντήσεις  της  προισταμένης  της  ΕΦΑΑΡΚ,   είναι  απαράδεκτες ,αναιτιολόγητες ,αντικρουόμενες και  ανεπαρκείς .

1) Η προισταμενη της  ΕΦΑΑΡΚ άρχισε με την πρώτη  δικαιολογία χωρίς καμία αιτιολόγηση , ο “Ιερός Χώρος ”  της Β’ Εθνοσυνέλευσης , το προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη  και  το αρχαιολογικό  Μουσείο Άστρους “ αποτελούν μία ενότητα”. Δεν ύπαρχει αιτιολογημένη  αποφάση  η προγενέστερο  εγγραφο του Υπουργείου  που να περιγράφει αιτιολογημένα  γιατί  οι τρείς χώροι “αποτελούν μια ενότητα”.Aν υπάρχει  αυτή η  δηθεν  δικαιολογία “οι τρείς χώροι  αποτελούν μια ενότητα” δεν  είναι συμφωνη  με την αρχή της προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, γιατί ο “Ιερός Χώρος ” είναι  λειτουργικά  και φυσικά  χωριστός χώρος.,

Άλλωστε με  τη πρόσφατη απόφαση της ΕΦΑΑΡΚ να ανοίξει προσωρινά  ο “Ιερός Χώρος” της Β’ Εθνοσυνέλευσης, ο χώρος δεν είναι πια “ενιαίος ” κάλλιο αργά παρά ποτέ. ο κοινός νους επικράτησε.

2) Όταν οι παραπάνω απάντησεις δεν έγιναν δεκτές από τον κανέναν η προισταμενη της  ΕΦΑΑΡΚ κατασκεύασε την δικαιολογία “αρχαία  γλυπτά   και αρχιτεκτονικά  μέλη” που  “άρχισαν να περπατάνε” στα έγγραφα του ΥΠΠΟΑ.

Στον ´Ιερό Χώρο “ δεν  υπάρχουν “αρχαία  γλυπτά   και αρχιτεκτονικά  μέλη” ,    που κάπως  παράξενα  αναφέρονται  και  υπονοούνται  για  το κλείσιμο του “Ιερού Χώρου”. O χώρος της Β´Εθνοσυνέλευσηs,  είναι χωριστός χώρος  από το προαύλιο του μουσείου,  δεν είναι προσβάσιμος  στα αυτοκίνητα, υπάρχουν σκαλιά, και η είσοδος  του  γειτονεύει  με  την πλατεία Καρυτσιωτη , το γήπεδο  και τα σχολεία  ,και εκεί  υπάρχουν τις περισσότερες φορές πολλοί άνθρωποι

Αν ο χώρος της Β´ Εθνοσυνέλευσης  είναι  προσβάσιμος  πάντοτε  στους  επισκέπτεs, θα παρέχει  κάποια  πρόσθετη  προστασία  στον χώρο του προαυλίου  του μουσείου  που εκτίθενται τα “αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά μέλη” ,..Αντίθετα το κλείσιμο του χώρου  κάνει  χειρότερη την προστασία  στα μνημεία του προαυλίου του  Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους

3) Όταν όλοι κατάλαβαν ότι τα μάρμαρα δεν “περπατάνε μόνα τους” σε διαφορετικούς χώρους, όπως αναφέρονται σε έγγραφα της ΕΦΑΑΡΚ, αναθεωρήθηκε και η δεύτερη δικαιολογία στη πρόσληψη μόνιμου  φυλακτικού προσωπικού.

Περιμένουμε το ΥΠΠΟΑ  να  βρεί  λόγους  να  ανοίξε τον  “Iερό  Χώρο” της Β’  Εθνοσυνέλευσης   των  Ελλήνων, όλες τις ημέρες  και  όλες τις ώρες, δεν χρειάζεται φύλακας σε αυτό το χώρο. Ο “Ιερός Χώρος ” πριν το κλειδοαμπάρωμα   ήταν ανοικτός και προσβάσιμος  διακόσια χρόνια  και  έμεινε εδώ, δεν έπαθε τίποτα Στον  “Ιερό Χώρο” υπάρχουν 4 τοίχοι, μια  επιγραφή  της αρχαιολογικής  υπηρεσίας , 4 πεύκα, 2 κυπαρίσια  και 1 ακακία , τίποτα άλλο δεν υπάρχει  σε αυτό τον χώρο,  δεν  υπάρχουν ούτε “αρχαία  γλυπτά   και  αρχιτεκτονικά  μέλη” Mπορούμε να ανοίξουμε τον “Ιερό Χώρο” χωρίς να ξοδεύσουμε ούτε ένα ευρώ.

Στην νέα  εποχή  αργά η γρήγορα το κράτος θα σταματήσει να φυλάει  4 τοίχους  και όλοι πρέπει να καταλάβουμε την νέα πραγματικότητα, πως πρέπει να προσαρμοστούμε ανάλογα  και “να κάνουμε ότι μπορούμε” , αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν έθνος.

Με ποιό απλά λόγια ,αν δεν έχουμε χρήματα , πρέπει να  αποφασίσουμε  αν  θα κλειδοαμπαρώσουμε  τον Ιερό  Χώρο  για  πάντα  η  θα  ανοίξουμε το χώρο χωρίς φύλακες  και  προισταμένους.O κοινός νους  αργά η γρήγορα  θα επικρατήσει  και ο Ιερός Χώρος θα ανοίξει οριστικά  και αμετάκλητα.

Όπως  καταλαβαίνουμε, δεν  υπήρξε  ποτέ  απόφαση  να  κλείσει  OIερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης.  από  την  αρμοδία  αρχή του Υπουργείου Πολιτισμού . Πιθανόν ένας υπάλληλος έκλεισε μια μέρα το “Ιερο Χώρο” γιατί  έτσι  ήθελε και   από  τότε  κρατεί αναιτιολόγητα  το  χώρο  κλειστό , και  το χειρότερο  ίσως  χωρίς  απόφαση  από την αρμοδία  αρχή του Υπουργείου. Ποιός  αρμόδιος θα τολμούσε  γραπτά  και  θεσμικά να αποφασίσει  για  να κλείσει  τον “Ιερό Χώρο”  και  που θα έβρισκε  έστω μια δικαιολογία   για  να αιτιολογήσει  αυτή την απόφαση?. O “Iερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης  είναι  κλειστός  καταχρηστικά , με  αυτά που γνωρίζουμε  σήμερα , χωρίς τις αρμόζουσες  διαδικασίες  και  χωρίς  την  τήρηση  και  εφαρμογή  των  κανονισμών  του  Υπουργείου  Πολιτισμού

Βασικά το κλείσιμο του χώρου  είναι  αντίθετο  με τις  βασικές  αρχές  του Υπουργείου Πολιτισμού  και  αντίθετο  με την αρχή  της προβολής της  πολιτιστικής  μας  κληρονομιάς. Δεν υπάρχει  κανένας  λόγος  και  καμμία δικαιολογια  για να είναι κλειστός ο χώρος. Το Υπουργείο Πολιτισμού  πρέπει να  βρεί  λόγους  να  ανοίξει τον  “Iερό  Χώρο” της Β’  Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού και ο Συνήγορος του Πολίτη ,ξαναδιαβάζουν τις ίδιες παραπάνω απαντήσεις και επιμένουν «παρακαλούμε για την απάντηση στον ενδιαφερόμενο» και “χορηγήσετε αναλυτική έγγραφη απάντηση” που ακόμα περιμένουμε…..

Το χειρότερο οι θέσεις της προισταμένης της ΓΔΑΠΚ είναι ανύπαρκτες, δεν υπαρχει κανένα ενδιαφέρον από την προισταμένη της  ΓΔΑΠΚ, για τίποτα. Η  ΓΔΑΠΚ δεν γνωρίζει ούτε την προισταμένη αρχή της.

Καταλήγουμε ,γνωρίζουμε όλοι μας όταν οι αρχαιολογικοί χώροι  είναι ανοικτοί  και  προσβάσιμοι  προβάλλουμε  την πολιτιστική  μας κληρονομιά  και  βοηθάμε  τον τουρισμό , τις τοπικές κοινωνίες  και  την πατρίδα μας. Αυτά θέλουμε να πετύχουμε  σαν δήμος , τελεία και πάβλα.

Απαιτούμε τα κάτωθι:

1) Το ΥΠΠΟΑ πρέπει να αποφασίσει αμέσως, όχι μετά δέκα χρόνια  τι θα κάνει για τον “Ιερό Χώρο “  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων, το προαύλειο της Σχολής Καρυτσιώτη, ( του Μουσείο Άστρους) και  το Aρχαιογικό Μουσείο Άστρους

2) Το ΥΠΠΟΑ πρέπει να ανακοινώσει  δημόσια την θέση  του , που πρέπει να είναι δικαιολογημένη με επιχειρήματα  για τα καινούργια δεδομένα  και να μην  είναι αντίθετη στις βασικές του αρχές  , που πρέπει να γίνει μόνο από τις αρμόδιες αρχές του ΥΠΠΟΑ με βάση τους κανονισμούς του ΥΠΠΟΑ ,αν θα κρατήσει  κλειστό και  μη προσβάσιμο στους επισκέπτες  για τα επόμενα  δέκα η διακόσια χρόνια τον “Ιερό Χώρο “  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων.

3) Το ΥΠΟΑ πρέπει  να ανακοινώσει  δημόσια την θέση  του  για το προαύλειο  χώρο  της Σχολής Καρυτσιώτη (του μουσείου  Άστρους)  και του αρχαιογικού Μουσείου Άστρους.

4)  Απαιτούμε το συννημένο έγγραφο του ΥΠΠΟΑ Α. Π.: ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΑΡΚ/262358/170456/2027 Ημ/νία Έκδοσης 12/07/2017 στην απάντηση  στο Συνηγόρου του Πολίτη αρ. 229878/28560/2017-30/6/2017  να διορθωθεί  αμέσως και κοινοποιηθεί  όπου χρειάζεται,. Είναι αντίθετο με τους κανονισμούς του ΥΠΠΟΑ, το ίδιο έγγραφο να έχει ανακρίβειες…. Οι ανακρίβειες δεν γίνονται έγγραφα .“ε. Με το αρ.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΑΡΚ/1616/971/30-12/01/2017 “,,,“Στο προαύλιο χώρου του  Μουσείου  εκτίθενται  αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά” …. “επισημαίνουμε  ότι  στο  χώρο της Β’ Εθνοσυνέλευσης  ο οποίος αποτελεί  αναπόσπαστο  τμήμα του Αρχαιολογικού  Μουσείου  Άστρους, το οποίο στεγάζεται  στη  Σχολή  Καρυτσιώτη, εκτίθενται  αρχαία  γλυπτά  και  αρχιτεκτονικά μέλη “

Η τοπική κοινωνία ντρέπεται για την ύπαρξη τέτοιων εγγράφων με ανακρίβειες και αντιφάσεις και περιμένει υπομονετικά να διορθωθούν  ,για όποιους λόγους αυτά τα έγγραφα γράφτηκαν ,που σας συνιστούμε να εξετάσετε,  για να υποστηρίξουν όποιες θέσεις αδικαιολόγητα.

5) Η υπηρεσία  Τμήμα Γραμματείας, Αρχείου και Ενημέρωσης Κοινού Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού  έδοσε τον αριθμό πρωτ. 109057  ημερ έκδοσης 14/03/2018. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποιος κάποτε θα απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα των συμπολιτών μας  και περιμένουμε. Η τοπική κοινωνία ντρέπεται  που μέχρι σήμερα  οι οργισμένοι συμπολίτες μας δεν έχουν  πάρει απάντηση από την Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ .

6) Ομόφωνα το Δ.Σ. του δήμου του Βορείας Κυνουρίας  και  η τοπική  κοινωνία   εξοργισμένη με τη σύγχυση, τους ψιθύρους και τις παράξενα αναιτιολόγητες μέχρι σήμερα θέσεις του ΥΠΠΟΑ ,  απαιτούμε  το  ΥΠΠΟΑ  να ανοίξει αύριο  οριστικά και αμετάκλητα χωρίς  άλλες  δικαιολογίες  τον “Ιερό Χώρο ”  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων,  το προαύλειο της Σχολής Καρυτσιώτη ( του Μουσείο Άστρους )  και το Aρχαιολογικό Μουσείου  Άστρους.

Με εκτίμηση

Γιάννης Κουρόγιωργας

Συννημένα έγγραφα του ΥΠΠΟΑ

Tο ταλαιπωρημένο έγγραφo αρ.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΑΡΚ/1616/971/30-12/01/2017

Την 10 Απρίλιου ,2017, ελήφθηκαν  3  έγγραφα   ηλεκτρονικά  από την  προισταμένη  της  ΕΦΑΑΡΚ .

Ημ´νια: 31-03-2017 Α.Π. : YΠΠΟΆ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΑΡΚ/82396/49107/708

Α.Π. : YΠΠΟΆ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ /343300/205234/205234/4176/15-11-2016

Α.Π. : YΠΠΟΆ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ /1616/971/30/12-01-2017 ,

Το  έγγραφο Α.Π. : YΠΠΟΆ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ /1616/971/30/12-01-2017, παράξενα  δεν  είχε  σταλεί  η  κοινοποιηθεί  σε  εμάς  ,αλλά  αναφερόταν  σε εμάς, ελήφθη  μετά  από εκατο μέρες την 10  Απριλίου 2017, έγραφεΣτο προαύλιο χώρου του  Μουσείου  εκτίθενται  αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά …….  (βλ. ενδεικτικά συνημμένα).” ,για  άγνωστους  λόγους δεν μας έστειλλαν τα ”ενδεικτικά συνημμένα” , μάλλον θα είναι  άσχετα με τον Ιερό Χώρο , αλλά  εντυπωσιαζουν  αυτούς που δεν ξέρουν τον χώρο,

Την  14/7/2017  πήραμε ,στην απάντηση  ΣΧΕΤ: Το αρ. 229878/28560/2017-30/6/2017 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, απο την προισταμένη  της  ΕΦΑΑΡΚ  το έγγραφο του ΥΠΠΟΑ Α. Π.: ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΑΡΚ/262358/170456/2027 Ημ/νία Έκδοσης 12/07/2017

Στο παραπάνω έγγραφο η προισταμένη  της  ΕΦΑΑΡΚ “αναθεώρησε “  το έγγράφο  της 12-1-2017  του Υπουργείου  Πολιτισμού Α.Π. : YΠΠΟΆ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ /1616/971/30/12-01-2017, που  τότε έγραφε  “Στο προαύλιο  χώρου  του  Μουσείου  εκτίθενται  αρχαία γλυπτά  και  αρχιτεκτονικά μέλη” ….. και  την  12/7/2017, ελήφθη14/7/2017  , η προισταμένη  της  ΕΦΑΑΡΚ  ανάφερε  στο  ίδιο παραπάνω έγγραφο ,διαβάσατε σωστά στο ίδιο της 12/01/2017 , “επισημαίνουμε  ότι  στο  χώρο της Β’ Εθνοσυνέλευσης ….. εκτίθενται  αρχαία  γλυπτά  και  αρχιτεκτονικά μέλη “.Οι ανακρίβειες  του ΥΠΠΟΑ στο μεγαλείο τους ,έγιναν έγγραφα,έλεος πιά…. Δεν είναι πιά δικό μας πρόβλημα….. απορούμε αυτό είναι το Ελληνικό το κράτος; Περιμένουμε την αναθεώρηση για τις ανακρίβειες…..

“ε. Με το αρ.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΑΡΚ/1616/971/30-12/01/2017 έγγραφό της η Εφορείας μας, απαντά στη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων κατόπιν νέου ατήματος του κου Ι. Κουρόγιωργα προς τη Γ. Γραμματέα  και ενημερώνουμε  ότι  έχουμε  ήδη απαντήσει στον κ. Ι. Κουρόγιωργα  και  επισημαίνουμε  ότι  στο  χώρο της Β’ Εθνοσυνέλευσης  ο οποίος αποτελεί  αναπόσπαστο  τμήμα του Αρχαιολογικού  Μουσείου  Άστρους, το οποίο στεγάζεται  στη  Σχολή  Καρυτσιώτη, εκτίθενται  αρχαία  γλυπτά  και  αρχιτεκτονικά μέλη .

Τα σχόλια είναι περιττά, οι ηθελημένες ανακρίβειες του ΥΠΠΟΑ τα λένε  όλα  και εξοργίζουν τους συμπολίτες μας .

Παραπάνω οι  καμινάδες των δωματίων των μαθητών της σχολής Καρυτσιώτη που οι διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ αναιτιολόγητα  έκρυβαν απο τους επισκέπτες δέκα χρόνια, Η δική τους ανάπτυξη  είναι εξασφαλισμένη από τους ιδρώτες του λαού μας. O χώρος δεν είναι πιά “ενιαίος”… κάλλιο αργά παρά ποτέ…  και o χώρος άνοιξε πρόσφατα προσωρινά.

Κάθε καλόπιστος πολίτης  είναι λογικό να πιστεύει ότι είναι “ζήτημα του Υπουργείου Πολιτισμού”  και “πρωτεύοντα ρόλο έχουν το Υπουργείο Πολιτισμού και οι αρχαιολόγοι”. Έτσι έπρεπε να είναι , αλλά το ΥΠΠΟΑ έμπρακτα μας λέει τα αντίθετα δώδεκα χρόνια και δεν θα αλλάξει ποτέ  μόνο του γνώμη σήμερα η μετά διακόσια χρόνια, τελεία και πάβλα. Δεν χάφτουμε πια τίποτα.Το ίδιο πίστευα και εγώ πριν 4 χρόνια. Ύστερα από χίλιες σελίδες έγγραφα, που είναι στη διάθεση του αρμόδιου αντιδήμαρχου, καταλάβαμε ότι το ΥΠΠΟΑ δεν θέλει και δεν μπορεί να ανοίξει το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους και έλεος πιά ούτε τoν «Ιερό Χώρο »  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων.

Το θέμα είναι τι κάνουμε  εμείς σήμερα χωρίς το ΥΠΠΟΑ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι άμα θέλουμε να ανοίξει το μουσείο, ένας τρόπος είναι  να το θέλει έμπρακτα και σοβαρά ο δήμαρχος  μας, που θα το αποδείξει με συγκεκριμένες ενέργειες , όχι άλλα λόγια ρε παιδιά.

Το  “κλειδοαμπάρωμα της ντροπής ”  το νοιώθουν όλοι οι συμπολίτες μας και το ομολόγησε δημόσια και ο δήμαρχος  μας . Αλλά η ντροπή δεν είναι αρκετή  για να ανοίξει το μουσείο Άστρους και για να ανοίξει έλεος πιά… οριστικά και αμετάκλητα  ο  «Ιερός Χώρος »  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων, χρειάζονται συγκεκριμένες ενέργειες από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον δήμαρχο και τον συμπολίτη μας υφυπουργό, ας μην περιμένουμε τους διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ ,δεν θα το κάνουν ποτέ, το απόδειξαν έμπρακτα δώδεκα χρόνια.

Περιμένουμε τις ενέργειες του  Δ.Σ.  του δήμου μας για τον Τουρισμό και για την Ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας…..

ΣΧΕΤ: Το αρ. 229878/28560/2017-30/6/2017 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη.

ΣΧΕΤ: «Ιερός Χώρος »  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων-Μουσείο Άστρους

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα για “Tα δύο σπουδαιότερα ιστορικά μνημεία που έχουμε στο δήμο μας ” που παράξενα μέχρι σήμερα τα κρύβουμε από στραβομάρα μας.

    https://www.astros-kynourianews.gr/t%ce%b1-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b1%ce%b9%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%80/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here