Πρωτοχρονιάτικες σκέψεις γνωστών συγγραφέων

0

Oι λέξεις της προηγούμενης χρονιάς ανήκουν στη γλώσσα της προηγούμενης χρονιάς, και οι λέξεις της επόμενης χρονιάς περιμένουν μια άλλη φωνή. Και το να δημιουργείς ένα τέλος είναι το να δημιουργείς μία αρχή» έγραφε η Βιρτζίνια Γουλφ στις 2 Ιανουαρίου του 1931. Άλλες σπουδαίες προσωπικότητες πάλι, έβλεπαν πιο κυνικά την αλλαγή του έτους.

Το tvxs.gr σταχυολογεί λόγια γνωστών λογοτεχνών για την αλλαγή του χρόνου.

«Αυτοί είναι οι στόχοι μου για τους επόμενους 3 μήνες· τον επόμενο γύρο της χρονιάς. Να μην έχω κανέναν (στόχο). Να μην είμαι δέσμια. Να είμαι ελεύθερη και γενναιόδωρη με τον εαυτό μου, να μην τον παρακινώ σε πάρτι: να κάθομαι καλύτερα μόνη, διαβάζοντας στο γραφείο. Να κάνω καλή δουλειά με “Τα Κύματα”. Να σταματάω τον οποιοδήποτε εκνευρισμό με τη βεβαίωση ότι τίποτα δεν αξίζει εκνευρισμό. Κάποιες φορές να διαβάζω, κάποιες φορές να μη διαβάζω. Να βγαίνω έξω -ναι-, αλλά καλύτερα να μένω σπίτι. Και σχετικά με τα ρούχα, να αγοράσω καλά ρούχα.»

Από το ημερολόγιο της Virginia Woolf

«Εύχομαι χαμόγελα από το κατώφλι του έτους που έρχεται, ψιθυρίζοντας “θα είναι πιο χαρούμενο”»

Άλφρεντ Τέννυσον

«Μια νέα χρονιά, μια νέα, φρέσκια αρχή! Είναι σαν να έχεις μία λευκή κόλλα χαρτί για να ζωγραφίσεις! Μια μέρα γεμάτη δυνατότητες! Είναι ένας μαγικός κόσμος, Χομπς, παλιέ μου φίλε… ας εξερευνήσουμε!»

Μπίλλ Βάτερσον

«Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς πάντα με τρόμαζε. Η ζωή δεν γνωρίζει τίποτα από χρόνια, Τώρα όργανα σταμάτησαν και τα πυροτεχνήματα και η βροντή… όλα τελειώνουν σε πέντε λεπτά… το μόνο που ακούω είναι η βροχή πάνω στα φύλλα φοίνικα και σκέφτομαι, δεν θα καταλάβω ποτέ τους ανθρώπους αλλά έχω αντέξει.»

Τσαρλς Μπουκόφσκι

«Δεν θέτω νέους στόχους για τη νέα χρονιά. Η συνήθεια του να οργανώνεις σχέδια, να κριτικάρω και να βάζω σε καλούπι τη ζωή μου, είναι υπερβολικό για να το κάνω κάθε μέρα.»

Αναΐς Νιν

«Μια νέα καρδιά για μια νέα χρονιά, πάντα!»

Κάρολος Ντίκενς

«Δεν είναι ωραίο να νομίζεις ότι το αύριο είναι μία νέα μέρα χωρίς λάθη ακόμα;»

Λούσι Μοντ Μοντγκόμερι

«Πρωτοχρονιά: Η καταλληλότερη μέρα για να πάρουμε αποφάσεις. Και την επόμενη εβδομάδα, φυσικά, να τις έχουμε ξεχάσει».

Μαρκ Τουέιν

«Οι καλοί στόχοι για τη νέα χρονιά είναι απλά επιταγές που κόβουν οι άντρες σε μια τράπεζα ενώ δεν έχουν λογαριασμό.»

Όσκαρ Ουάιλντ

«Αποχαιρετίστε το παλιό, υποδεχτείτε το καινούριο. Και αφήστε το προηγούμενο έτος να φύγει, διώχνοντας μαζί του οτιδήποτε ψεύτικο και κρατώντας τα αληθινά»

Λορντ Τένισον, ποιητής

«Κάθε καινούριος χρόνος είναι ένας ακόμη απόγονος μιας μακράς σειράς από αποδεδειγμένους εγκληματίες»

Όγκντεν Νας, ποιητής

«Ας κρατήσουν τα προβλήματά μας όσο και οι αποφάσεις μας για το καινούριο έτος!»

Τζόι Άνταμς, κωμικός και συγγραφέας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here