Περιοδεία Σταύρου Αραχωβίτη στον Δήμο μας : Η οργάνωση των παραγωγών & ο συνεργατισμός είναι μονόδρομος… ( video & Photos)

0

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία ,η περιοδεία του Σταύρου Αραχωβίτη (  τομεάρχη αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Δήμο μας και στην Αρκαδία γενικότερα). Στην περιοδεία του κλιμακίου στην Βόρεια Κυνουρία ,συμμετείχαν ακόμα ο βουλευτής Αρκαδίας κ.Γ.Παπαηλίου, από την νομαρχιακή Αρκαδίας ο Χ. Στάικος και μέλη της Τ.Ο Β. Κυνουρίας.

Κατά την περιοδεία τους στον Δήμο μας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ομάδας Παραγωγών Βρώσιμης Ελιάς Κυνουρίας (ΙΚΕ) στα Κούτρουφα. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Κυνουρίας και συζήτησαν με τα μέλη της  τοπικής οργάνωσης ,ακολούθησε συνέντευξη τύπου , έγιναν δηλώσεις και απάντησαν σε ερωτήματα.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη του κλιμακίου στα Δολιανά, όπου συζήτησαν τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών και έγιναν οι παρακάτω επισημάνσεις.

Ότι το πλήγμα για τον κόσμο της παραγωγής, είναι το χειρότερο από τη μεταπολίτευση και με την εγχώρια παραγωγή να είναι ήδη επιβαρυμένη από την εκρηκτική αύξηση του κόστους του ρεύματος, των ζωοτροφών και των λιπασμάτων.

Για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία ,που δεν έχουν ακόμα φανεί στη ζωή μας, οι οποίες σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα είναι επώδυνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή που διαφάνηκαν οι δυσκολίες στην καθημερινότητα των αγροτών, ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα με :

Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα & Συνολική επιστροφή του πετρελαίου για τους αγρότες.

Μείωση του ΦΠΑ για τα βασικά προϊόντα διατροφής.

Ενώ, με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, έχει δεσμευτεί για: την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με ενίσχυση της παραγωγικής βάσης, την ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τη μεταποίηση και την αγροτική παραγωγή.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ astros-kynourianews.gr : Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Κοιν.Σ.Επ “Promo kynouria”

Δηλώσεις κ.κ Γιώργου Παπαηλιού – Σταύρου Αραχωβίτη  & Σωτήρη Λάτση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το παρόν και το μέλλον των αγροτών προτεραιότητα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οι αγωνίες, τα προβλήματα, αλλά και οι πρωτοβουλίες των αγροτών της Βόρειας Κυνουρίας συζητήθηκαν χθες, 11 Απριλίου, με τον τομεάρχη αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην περιοχή μας.

Το κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού και ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ  Θεοφάνης Κουρεμπές, μαζί με μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας και της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Κυνουρίας, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Ομάδας Παραγωγών Βρώσιμης Ελιάς Κυνουρίας (ΙΚΕ), στα Κούτρουφα και ενημερώθηκε για το συνεργατικό εγχείρημα και τις δυνατότητες ενός ποιοτικού προϊόντος όπως διαφάνηκε από την ξενάγηση που έγινε.

Στη συνέχεια η ανοιχτή-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα Κάτω Δολιανά με τη συμμετοχή ενός ένθερμου ακροατηρίου με πλήθος ερωτήσεων και τοποθετήσεων, έδωσε τη δυνατότητα τόσο στους ντόπιους αγρότες, όσο και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς σε σχέση με τα καθημερινά προβλήματα, με το μέλλον της γεωργίας στον τόπο μας, αλλά και τις δεσμεύσεις της αυριανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον πρωτογενή τομέα.

Η πολύωρη εποικοδομητική συζήτηση ανέδειξε:

  • Την ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου με ενίσχυση της παραγωγικής βάσης και την ουσιαστική στήριξη των συνεργατικών πρωτοβουλιών
  • τις δυνατότητες της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.)
  • την ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τη μεταποίηση και την αγροτική παραγωγή
  • την απαίτηση εδώ και τώρα
    • Μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα
    • Συνολικής επιστροφής του πετρελαίου για τους αγρότες
    • Μείωσης του ΦΠΑ για τα βασικά προϊόντα διατροφής

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Βόρειας Κυνουρίας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here