Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank στη Μεγαλόπολη

1

Την ενίσχυση και όχι το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank στη Μεγαλόπολη ζητά με επιστολή του το Επιμελητήριο Αρκαδίας προς τη Διοίκηση Τράπεζας της Alpha Bank, τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.κ.  Σταϊκούρα και Γεωργιάδη αντίστοιχα και τον αναπ. Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση.

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμοι,

Η γνωστοποίηση από δημοσιεύματα μέσων μαζικής ενημέρωσης, του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Alpha Bank στη Μεγαλόπολη αποτελεί μια εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη για την οικονομία και την κοινωνία της περιοχής. Είναι βέβαιο ότι θα επιτείνει το πρόβλημα ερημοποίησής της και μάλιστα κατά τη στιγμή που τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ-Απολιγνιτοποίηση).

Σύμφωνα με το ΣΔΑΜ, το οποίο έχει σκοπό την αντιμετώπιση των συνεπειών της παύσης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, πρόκειται να διατεθούν για τις επιχειρήσεις πρωτόγνωρες για την περιοχή χρηματοδοτήσεις με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.

Για την επιτυχή έκβαση ωστόσο μιας τέτοιας πολιτικής και ενός τόσο φιλόδοξου προγράμματος, είναι απαραίτητη η λειτουργία τραπεζικών καταστημάτων που θα υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις που είτε ήδη λειτουργούν, είτε θα επιλέξουν να εγκατασταθούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το ενδεχόμενο κλεισίματος ενός ακόμα τραπεζικού υποκαταστήματος μόνο αποτρεπτικά μπορεί να λειτουργήσει για την προσδοκώμενη προσέλκυση επενδύσεων. Καλούμε τη διοίκηση του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή και, αντί να προβεί σε κλείσιμο του υποκαταστήματος να το ενισχύσει περαιτέρω και να υποστηρίξει το σχεδιαζόμενο μετασχηματισμό της οικονομίας της περιοχής, εκφράζοντας την πεποίθησή μας ότι το όφελος θα είναι αμοιβαίο.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

 

Η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε:

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: κ. Παναγιώτη Νίκα
  • ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ κ. Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο
  • ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΣΔΑΜ κ. Κωστή Μουσουρούλη
  • ΜΜΕ

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο Κος Μαντζουνης που καταγεται απο την Αρκαδια τι εχει να πει για το κλεισιμο της Αλφα Μπανκ στη Μεγαλοπολη;Εκτος αν εγκατελειψε εγκαιρως το σκαφος που λεγεται Αλφα Μπανκ επειδη εβλεπε την καταληξη της χωρις να μπορει να κανει κατι.Και πιθανον να ισχυει κατι τετοιο γιατι επι των ημερων του. Ι.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΚΟΣ ΜΑΝΤΖΟΥΝΗΣ Η ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕ και ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΤΑΝ.ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΗΜΑΝ ΜΠΡΑΔΕΡΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here