Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου: 5 digital artists σχεδιάζουν για εμάς τα πιο αισιόδοξα χαμόγελα

0

Η μεγάλη γιορτή του χαμόγελου μέσα από την καλλιτεχνική ματιά των πιο ταλαντούχων δημιουργών.

Κάθε χρόνο, η πρώτη Παρασκευή του Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου«Βοήθησε ένα πρόσωπο να χαμογελάσει» είναι το μότο της γιορτής κάθε φορά και, έστω και με αυτήν τη μικρή αφορμή, ειδικά στην εποχή της ταχείας εξάπλωσης των ιδεών μέσω των social media, το feed μας σε κάθε πλατφόρμα γεμίζει με κάθε είδους χαμόγελο.

Το χρονικό της γιορτής τοποθετείται πίσω στο 1963, όταν ο Harvey Ball προσλήφθηκε από μία ασφαλιστική εταιρεία της Μασαχουσέτης για να φτιάξει ένα σύμβολο, το οποίο κάθε φορά που θα έβλεπαν οι υπάλληλοί της θα ανέβαζε το ηθικό τους. Δέκα λεπτά μετά την ανάθεση, ο Ball παρέδωσε ένα χαμογελαστό προσωπάκι που έγινε γνωστό ως smiley (σ.σ. Ο Ball πληρώθηκε μόλις 45 δολάρια -350 τωρινά δολάρια- και ούτε μισό παραπάνω για τη μετέπειτα επιτυχία του σχεδίου του).

Happy Acid House GIF by Asher reesha

Το smiley βρέθηκε ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας, από πόστερ μέχρι μπλουζάκια και κούπες και αυτό έχει εμπνευστεί το emoticon που ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Για τη μεγάλη ημέρα, λοιπόν, μιλήσαμε με μερικές από τους πιο γνωστές Έλληνες digital artists, οι οποίοι σχεδίασαν τη δική τους έμπνευση με βάση τη σημερινή θεματική: το χαμόγελο.

Η @je_m’en_fous_art

«Ουσιαστικά ήθελα να δημιουργήσω μια εικόνα που δεν έχει αρχή και τέλος, που δεν σταματάει πουθενά, δεν έχει όρια. Να δούμε πόσο μοιάζουμε και όταν χαμογελάμε! Κι έχουμε όλοι μας το δικαίωμα στο χαμόγελο και σε μια ζωή όμορφη ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, τη φυλή. Να αφήσουμε λοιπόν, το χαμόγελό μας να αλλάξει τον κόσμο, όχι ο κόσμος να αλλάξει το χαμόγελό μας. Μην το ξεχνάς και χαμογέλα», είπε.

Η @vast_7

pagkosmia_imera_xamogelou_digital_artists12.jpg

«Ο Chandler νιώθει άβολα να χαμογελάσει και, μπορεί κάποιες φορές να είναι δύσκολο, αλλά όλα γίνονται πιο όμορφα όταν χαμογελάμε», είπε.

@derosa88

Web

«Υπάρχουν πολλά μικρά και απλά καθημερινά πράγματα που μας κάνουν να χαμογελάμε! Γι’ αυτό για την παγκόσμια ημέρα χαμόγελου, επέλεξα να σχεδιάσω αγαπημένα στοιχεία που μπορούν να μου φτιάξουν τη μέρα! Ένα χαρούμενο τραγούδι, ένα τέλειο αξεσουάρ, το παιχνίδι με οποιοδήποτε κατοικίδιο και η αιώνια αγάπη με το fast food… Είναι 4 από αυτά!», είπε.

Η @littlemiss.grumpy

pagkosmia_imera_xamogelou_digital_artists7.JPG


«Είναι άπειρες οι φορές που αναρωτιέμαι τι μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα χαμογελαστό πρόσωπο. Ωστόσο είμαι εντελώς σίγουρη πως το χαμόγελο έχει υπεράνθρωπη δύναμη και μπορεί όντως να κάνει θαύματα»
, είπε.

Η @evoegg

pagkosmia_imera_xamogelou_digital_artists5.jpg

queen.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ