Πέτρος Τατούλης «Οι πολίτες στην Πελοπόννησο δεν εκβιάζονται»… Δελτία τύπου

0

Δ.Τ. Πέτρος Τατούλης «Οι πολίτες στην Πελοπόννησο δεν εκβιάζονται»

Σχολιάζοντας τη δήλωση του τέως Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε:

«Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ήταν, είναι και θα παραμείνει φίλος μου.

Έχουμε κοινή πολιτική διαδρομή και μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί προσωπικής φιλίας.

Θέσεις που επιβάλλονται από πρόσκαιρες συγκυρίες δεν μπορούν να υπηρετήσουν κανένα πολιτικό διακύβευμα και το μόνο που καταφέρνουν να επιτύχουν είναι ο θυμός των πολιτών.

Ο τόπος μας είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Οι πολίτες της Πελοποννήσου είναι ελευθερόφρονες και δεν εκβιάζονται».

Δ.Τ. Πέτρος Τατούλης «Ανοίξαμε δρόμους για τη χώρα και λύνουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα της Πελοποννήσου με την εμπιστοσύνη των πολιτών»

«Η Περιφερειακή αρχή και η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου συνεχίζει να σέβεται το συμβόλαιό της με τους πολίτες, ότι και να θέλουν κάποιοι να αποφασίσουν» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 και υπογράμμισε «και το 2019 οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι την παράταξή μας, γιατί έχουμε αποδείξει τη σοβαρότητα, την αξιοπιστία, τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητά μας».

Αναφερόμενος στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ και την κατανομή του συγχρηματοδοτούμενου ποσού 69,6 εκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «τα χρήματα αυτά αποτελούν μια μεγάλη μας επιτυχία. Πρόκειται για μια δική μας διεκδίκηση, με την οποία εξασφαλίσαμε την εκχώρηση του ποσού  αυτού από το τομεακό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ στο πρόγραμμα της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να μειώσουμε στο μισό το κόστος στον πολίτη».

«Ανοίξαμε δρόμους και λύνουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα, όχι μόνο στην Πελοπόννησο, αλλά σε όλη τη χώρα, καθώς το όλα τα αντίστοιχα έργα βασίστηκαν στο δικό μας το μοντέλο» σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «στην πολιτική μας αυτή ήμασταν πάντοτε απόλυτα σταθεροί και καθαροί απέναντι στους πολίτες. Δεν τους κοροϊδέψαμε ποτέ. Θέσαμε το έργο αυτό στην κρίση τους και το 2010 και το 2014 και οι πολίτες το υπερψήφισαν και τις δύο φορές, δίνοντάς μας την εντολή να γίνει η Πελοπόννησος σύγχρονη Ευρωπαϊκή περιφέρεια».

Δ.Τ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Έτοιμη η Περιφέρεια να προκηρύξει το έργο ΣΔΙΤ για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου»

«Αναλάβαμε την πολιτική πρωτοβουλία για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου και είμαστε απόλυτα συνεπείς και σοβαροί στις ενέργειές μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την Κυβερνητική Επιτροπή, υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χριστόφορο Βερναδάκη, συμφωνήθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δοθεί η δυνατότητα στην Περιφέρεια να κάνει τον έργο ΣΔΙΤ για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι η Περιφερειακή αρχή προετοιμάζει παράλληλα το φάκελο ένταξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Unesco. Σημείωσε ωστόσο ότι ενδεχομένως μια τέτοια εξέλιξη να δυσκολέψει την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου και για το λόγο αυτό πρώτα θα εξασφαλιστεί η επαναλειτουργία της γραμμής και μετά θα υποβληθεί ο φάκελος στην Unesco.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here