Ο ΦΙΛΟΣ  ΜΟΥ Ο  ΑΛΙ  ΠΟΥ ΜΕ …ΕΣΩΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ.

0

Θοδωρής   Βαρίκος

Το  μάθατε αδέλφια μου,  δημιουργήθηκε και . . . ειδική Γραμματεία στο υπουργείο εσωτερικών για την «Προστασία των Ζώων Συντροφιάς» ,αλλά και τη διαχείριση –φύλαξη των αδέσποτων, με αυστηρή τήρηση και εξασφάλιση των κανόνων ευζωίας.(θέλω να ιδώ, πότε θα ασχοληθούν με την ευζωία  και τα χαράτσια των ανθρώπων , . . . κάποια στιγμή).

Όλα αυτά μέσα από την πιστή εφαρμογή , του πρόσφατου Νόμου 4830 του 2021, και με σύνθημα κανένα ζώο κακοποιημένο, κανένα ζώο αδέσποτο . Ωραίο δεν ακούγεται το σύνθημα ; Όλα τα ωραία όμορφα ακούγονται, αλλά στην πράξη , όμως   γίνεται το μπέρδεμα .  Τι είπε ό μεγάλος και Φιλέλληνας(υπάρχουν και  . . .  κάποιοι καλοί Γερμανοί) Γκαίτε ; : « ας  μη διστάσει η πέννα μου , να γράψει, πρώτα από  όλα είναι η πράξη».  Γιατί αυτή η πρεμούρα τώρα  με τα σκυλιά,  και περίπου  προεκλογικά ; Μα ανταγωνίζονται το υπουργείο Εσωτερικών (κ. Μάκης  Βορίδης και Στέλιος Πέτσας) με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, του κ.Τάκη  Θεοδωρικάκου, για το ποιος αγαπάει περισσότερο  τα σκυλιά η τις γάτες. Θα θυμάστε τι τράβηξε όλη η ηγεσία της αστυνομίας , μέχρι  να συλληφθεί ο Αλβανός που κλώτσησε ένα γατάκι, σε ταβέρνα της Ραφήνας, και το έριξε στη Θάλασσα. Τώρα, βέβαια, εάν από την πλατεία Αμερικής μέχρι την Ακρόπολη , «πρόσφυγες» και μετανάστες  κυκλοφορούν με καλάσνικοφ, πιστόλια, γιαταγάνια και φαλτσέτες , η σφάζουν και βιάζουν , ληστεύουν  κόσμο και κοσμάκη, ανά  την Ελλάδα,  αυτό δεν πολυενδιαφέρει την . . . αντινατσιστική, (αντιεθνική)  πολυπολιτισμική , πολυεθνοτική , αντιρατσιστική και … περήφανη  Ελλάδα.

Τέλος πάντων αυτή είναι η Ελλάδα και το χάλι της.. Για να μην κουραζόμαστε και εκνευριζόμαστε  εν τέλει,  ποιο  το ζητούμενό μας.  Ο κ. Βορίδης με κ. Πέτσα, διορίζουν τη δικηγόρο ακτιβίστρια – δικαιωματίστρια κ. Μαριάνθη Δημοπούλου , επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας, διότι έχει λέει «εξειδίκευση στο δίκαιο των Ζώων, και διδάσκει Νομικά(ιι) στο zero stray Academy , μαζί με τον διευθυντή του οικονομικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη, κ. Αλέξη Πατέλη. Για όσους δεν θυμούνται  είναι ο ηγέτης των ΛΟΑΤΚΙ( αυτοί που πιστεύουν στα . . . 62 ανθρώπινα φύλλα και όχι  μόνον σε αρσενικό και θηλυκό φύλλο) και όπως είπε ο ίδιος  δημόσια, «μόλις είδε τον … Γρηγόρη του, τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα». Με τούτα και με εκείνα,  μέχρι πριν λίγες ημέρες,  ενώ φαινόταν πως κέρδιζαν την παρτίδα και τις εντυπώσεις   στους  φιλόζωους οι Βορίδης και Πέτσας  έναντι Θεοδωρικάκου—γατόφιλου— γατούλη,    επανέρχεται   ορμητικά, ο ποιο μυημένος  στα μυστήρια του Μαξίμου Πέτσας, και τους αφήνει όλους κάγκελο : « Δεν εφαρμόζεται τώρα ο νόμος, λέει ο Πέτσας (σ. σ. προφανώς  γιατί προβλέπονται άγρια πρόστιμα για τις στειρώσεις και υποχρεώνονται τα φιλοζωικά σωματεία να γραφτούν στο Εθνικό Μητρώο Ζώων με φορολογία, όπως  Ευρώπη.).Και στο ληστή ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι(πληροφορία) λοιπόν . Και έτσι   ξεφεύγουν από τις τρέλες του  νέου νόμου και στους φιλοζωικούς  τους πουλάνε, . . .ελπίδα με την δημιουργία  αλλά  νεκρή ειδική γραμματεία.  Και στα γρήγορα η εμπειρία και η γνώμη, ενός  οπισθοδρομικού  παραδοσιακού ,επαρχιώτη.

Έχω ένα κτήμα  στο Άστρος (κοντά στο τουριστικό παράλιο) και από τις δύο πλευρές του, στα 500 μέτρα , υπάρχουν δύο κέντρα φύλαξης αδέσποτων σκυλιών. Λοιπόν  όλο το 24ωρο σείεται το σύμπαν. Γιατί μικρά και μεγάλα, ήρεμα και δολοφόνοι, δίνουν μάχες εκ του συστάδην. Επειδή τα μεγάλα βασανίζουν  και τραυματίζουν  τα μικρά και ανίσχυρα, τα  μεγάλα  τα βγάζουν εξω και περιφέρονται.  Εάν είναι πάνω από ένα , επιτίθενται , σε αγρότες και περαστικούς. Κρεμόμουν σαν πουλί ένα μισάωρο, πάνω στην ελιά, μέχρι να με ελευθερώσει ένας περαστικός. Κοντά υπάρχει στάνη με 3, 4 σκυλιά  περνούν δίπλα σου, και κανένα πρόβλημα. Ο γίγαντας  τσοπάνης μου είπε, να μη σκαλίζω το θέμα,  γιατί  ίσως, υπάρχουν οργανωμένα , συμφέροντα από πίσω.(σ. σ .επιδοτήσεις ευρωπαικές, φιλοζωικές κ .α). Ήταν  φανερό, ότι φοβόταν. Θα φανεί στην πορεία, όμως,  πόσο .  Εγώ πάντως όταν τα ακούω να ουρλιάζουν κλαίγοντας, θυμάμαι τα  παλιά  , δικά μας, στην επαρχία που ήταν ελεύθερα, χαρούμενα, και δυνατά στην αυλή που φύλαγαν, και όχι     μέσα ,στα δωμάτια. Θυμάμαι με  συγκίνηση, τον «Τούρκο» τον Αλί(λόγω. . .   καλοπέρασης, πέρασε στα ελληνικά σύνορα στο προγεφύρωμα  της Ανδριανούπολης  στον  Έβρο –ό, τι  κάνουν , κοντολογίς , ένα εκατομμύριο ελληνόπουλα ,που γυρίζουν  τον πλανήτη , για. .  . ευζωία) που με είχε σώσει αρκετές φορές, ως  στρατιώτη, από λαθρέμπορους, δουλέμπορους,    ναρκέμπορους, λαθρομετανάστες, κατασκόπους, ναρκοπέδια, χιόνια , φίδια, αντιαρματικές τάφρους,  επικίνδυνες  διαβάσεις κ.α. Αυτός είναι για μένα ο ρόλος των σκυλιών  συντροφιάς,     και  όχι  η φυλακή –δεσμωτήριο των δωματίων  η του συρματοπλέγματος  η  ή εγκατάλειψή τους, μετά τις διακοπές , λόγω ακριβών ζωοτροφών. Έχω πληρώσει πολλές μπύρες  και ούζα, για να μένουν λεφτά στους ζωόφιλους ,για αγορά ζωοτροφών.  Αυτά είναι τα δέσποτα που τάχα μου τα λυπούνται . . . οι επαγγελματίες ευαίσθητοι,  αλλά τα  εγκαταλείπουν , όμως, στον  τόπο   των διακοπών  τους. ( είπαμε  τα μεταξωτά  βρακιά ,  θέλουν και . . . επιδέξιους κώλους). Και οι γάτες  παλιά  έτρωγαν τα ποντίκια και τα φίδια  και όλα τα φαγητά ,  τώρα τα . . .  σνομπάρουν  αυτά,  λόγω συνήθειας στις ζωοτροφές –αριστοκράτισσες και αυτές,  τρομάρα τους.

Υ.Γ Έχετε προσέξει, γιατί δεν υπάρχουν πολλά αδέσποτα στην Αττική και σε μεγάλες πόλεις ;  Πριν την  Ολυμπιάδα του 2004, (για να είμαστε καθαροί) δόθηκε η άδεια σε Πακιστανούς και άλλους, να τα κάνουν  φαγητό, αφού οι Μουσουλμάνοι δεν τρώνε χοιρινό και οι Βουδιστές  αγγελάδες. Και έτσι γίνεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here