ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΣΤΡΟΣ ΝΙΟΥΣ … ΓΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ – ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ; Ο  ΣΩΡΡΑΣ… ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠ’ ΕΞΩ ;

1

Γράφει ο Θόδωρος  Βαρίκος.

Όταν  πριν λίγα χρόνια, άρχισε τη λειτουργία του στο Παράλιο Άστρος  το σάιτ  (η ιστοσελίδα» «Αστρος  Νιούς τελεία τζι άρ»), από το δημιουργό της κ.Μιχάλη Μητσέα, αμέσως πήρα θέση και χαιρέτησα και επαίνεσα το γεγονός. Και τούτο διότι διέβλεψα και εκτίμησα, πως θα βοηθούσε στη λύση διαφόρων προβλημάτων στην περιοχή μας, ενώ παράλληλα… θα πίεζε για την υλοποίηση πρωτοβουλιών, προτάσεων και ιδεών αιρετών πολιτών (νομαρχίες, δήμοι, φορείς, σύλλογοι κ.λ.π)αλλά και ιδιωτών.

Αυτή όμως… η έμφυτη αισιοδοξία μου και ενθουσιασμός, που κατ’ αρχήν  επιβεβαιώθηκαν αρκετά, στη συνέχεια όμως όχι μόνον άρχισαν να υποχωρούν, με το άκουσμα , πριν ένα χρόνο, της πώλησής του(του Αστρος  Νιούς) στο» Αρκάντια  Πόρταλ» της Τρίπολης, αλλά  φευ επιβεβαιώθηκαν και οι πιο εφιαλτικοί φόβοι μου, για το μέλλον του.

Επιγραμματικά σας αναφέρω, ότι στο» Αρκάντια Πόρταλ» ιδιοκτήτης είναι ο κ. Μπόγρης (καμμία σχέση με τους Διαμαντοπουλέους – Μπόγρηδες του Αστρους)και παράλληλα είναι και στέλεχος στο γηροκομείο της Τρίπολης, που υπάγεται στη μητρόπολη Μαντινείας—Κυνουρίας.

Ανυποψίαστος εγώ, έστελνα όπως παλιά κείμενά  μου στο Αστρος Νιούς, αλλά στο μεταξύ και στο νεότερο,  στο Αστρος –Κυνουρία Νιούς  του Φώτη Τζιβελόπουλου. Τελευταίο μου κείμενο ήταν  αυτό με τον τίτλο «Να ποια τα διαχρονικά …γιουσουφάκια υπηρέτες».

Το κείμενο «ξέφυγε» και ανέβηκε, αλλά το κατέβασαν, ξανανέβηκε και το ξανακατέβασαν. Προφανώς γιατί σε κάποιο σημείο είχα γράψει, πως από την έντυπη—χάρτινη εφημερίδα «Κυνουρία» με έδιωξε, μετά από πάνω από 30 χρόνια ,ο υιός του αείμνηστου Ηλία Κουνιά, Δημήτρης Κουνιάς, εκτελώντας εντολές κάποιου παράγοντα της Αρκαδίας. Αγνοώ ακόμα τους λόγους, τις αιτίες, τα κίνητρα και τις αφορμές της ξαφνικής… κλωτσιάς.

Τώρα για το κείμενο μου στο «Αρκάντια Πόρταλ» ο κ. Μπόγρης απεφάνθη» πως δεν μπορεί να γράφει ο καθένας ο,τι θέλει, και εγώ θα τα ελέγχω όλα». Δεν μας εξήγησε , όμως τι τον ενόχλησε και σε τι διαφωνούσε, και  εάν είχε δίκαιο, να το αλλάζαμε. Τέλος  πάντων κατάλαβα, αυτό που είχε… ψυλλιαστεί κάποτε και ο ποιητής, όταν έλεγε: «Τον ξέρουμε τον ένοχο και είναι γνωστή η αιτία». Στις διάφορες επαφές μου, ωστόσο στην περιοχή, άκουσα πως η ίδια τακτική ακολουθείται και με άλλα άτομα που έγραφαν παλιά στο{ Αστρος Νιους» επί Μητσέα, και τους τα απορρίπτει τώρα, ο κ. Μπόγρης.

Επειδή  έχω  κάψει τη γούνα μου, από μεγάλες ελληνικές και διεθνείς υποθέσεις, με …γαργάλισε η όλη ιστορία, και το ερεύνησα. Εντόπισα  λοιπόν πως η εξαγορά, του»Άστρος  Νιους» δεν ήταν ούτε τόσο αθώα, ούτε τόσο …εμπορική—επιχειρηματική(αν και είχε μεγάλη επισκεψημότητα—κυκλοφορία).  Και τούτο διότι έχει σκληρές, συγκεκριμένες και μονόφθαλμες  κατευθύνσεις, για συγκεκριμένα πρόσωπα, από Περιφέρεια και Δήμους  μέχρι δημοτικούς σύμβουλους και τοπικούς προέδρους —εδώ παίζεται εξουσία και δύναμη. Οι τελευταίοι βέβαια θα βγουν στον αφρό, μόλις  καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια.

Ο δικός μου βέβαια ο … Ηράκλειτος ο γητευτής, λέει για αυτά τα φαινόμενα το εξής: { Ύβριν  χρη  σβεννύναι η πυρκαίην»–δηλαδή την υπεροψία, το καουμποιλίκι,  τη φήμη, τη διάδοση, τη συκοφαντία, την προπαγάνδα πρέπει να τα… σβήνεις  γρηγορότερα, παρά τη  φωτιά—πυρκαγιά.

Από την άλλη ο κ. Μπόγρης, ως επαγγελματίας προγραμματιστής—κομπιουτεράς με δική του εταιρεία, στέλεχος στο γηροκομείο, ιδιοκτήτης διευθυντής  σάιτ(άτιμο γκρέκο, που λένε και οι Ιταλοί, τη μέρα κοιμάται, τη νύκτα χορεύει, πότε ντουλεύει;), έχει χειροπιαστά συμφέροντα με προγράμματα δήμων, περιφερειών, κοινοτήτων , φορέων κ.λ.π— λίγα πήρε(νόμιμα βέβαια) από το δήμο Β. Κυνουρίας; Η δουλειά η δουλειές είναι έπαινος και όχι ντροπή.

Αλλά η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και δημιουργεί και καλλιεργεί συνείδηση στον κόσμο ψεύτικη η αληθινή—στέρεη. Άρα θέλει αντικειμενικότητα, ανεξαρτησία, ελευθερία και «ισότητα των όπλων» που λένε οι νομικοί. Δηλαδή όλες οι απόψεις–θέσεις όλων, ισόποσες και  ισοδύναμες. Αλλά αυτό …δεν θέλει εξαρτήσεις και δεσμεύσεις.

Μην ξεχνάμε τη ρήση του θεμελιωτή της ελληνικής δημοσιογραφίας Μαγερ, που είπε ότι η δημοσίευσης είναι η ψυχή της δικαιοσύνης(να βγεί στο μεντάνη που λέει ο λαός)Για αυτό  πιστεύω πως δεν τα έχει αυτά τα φόντα το Αρκάντια Πόρταλ και πλέον το πάλαι ποτέ κραταιό «Αστρος Νιούς» δεν εκφράζει την Κυνουρία  μας. Η μόνη μας ελπίδα είναι πλέον ο Φώτης Τζιβελόπουλος με το Ίνφο Αστρος –Κυνουρία Νιούς. Διαθέτει όλα τα παραπάνω εχέγγυα. Επιβιώνει  μόνον με τις όποιες διαφημίσεις  του.

—–Ώστε έτσι λοιπόν οι Πλατανίτες και Πλατανίτισσες μαθητές,τριες και ο κόσμος όλος, είναι τρελοί, επειδή πίνουν το τρελονέρι(τρελό νερό του χωριού).Αυτό λένε στα παιδιά, μέσα στις… τάξεις  δάσκαλοι και καθηγητές. Αυτοί βέβαια που τολμούν και το λένε(σ.σ , ας το έλεγαν και σε μένα τότε και σίγουρα θα είχαν …εξαυλωθεί, χωρίς οξέα)δεν είναι ούτε ψυχολόγοι,ες, ούτε νευρολόγοι,ες  ούτε ψυχίατροι,ες. Αμέσως όμως να η αντίφαση η  σχιζοφρένειά  τους: Αφού μας τρελαίνει το νερό, γιατί θέλετε να το πάρετε και εμείς πλέον να ποτίζουμε τα περιβόλια με τα κάτουρά μας ; Δεν φοβάστε μήπως σας τρελάνει και εσάς ;

Επιτέλους να σοβαρευτούμε. Ο Πλάτανος(δήμος πλατανούντος,  με 3.500 κόσμο, μέχρι τα τέλη του του 18ου αιώνα 1700–1800 , ο χλοοτάπης Πλάτανος κατά τον Γάλλο περιηγητή του 1760- 1780, Πουκεβίλ) έχει… στοχοποιηθεί από συγκεκριμένα συμφέροντα και χωριά, για οικονομικούς , κοινωνικούς και πολιτισμικούς λόγους, περισσότερο από 100 χρόνια.

Και αυτό έγινε, γιατί ήταν και εν μέρει είναι ακόμη, το ποιο παραγωγικό χωριό, λόγω του νερού του. Παλιά δεν υπήρχαν γεωτρήσεις, ούτε μπέκ, ούτε φράγματα ούτε δεξαμενές και πηγάδια ελάχιστα. Ετσι το χωριό παρήγε κεράσια, σύκα, καρύδια, κάστανα,καλαμπόκια, λαχανικά, φρούτα, αμπέλια, κτηνοτροφικά κ.λ.π., και ο,τι φυτρώνει με νερό και χώμα.

Είχε 4 νερόμυλους, βυρσοδεψείο, σχιστήριο μεγάλων δένδρων, νεροτριβή, σαμαρτζή, πεταλωτή, μεγάλο παντοπωλείο, 10 μουσικά όργανα κ.α.  Είχαν και κάτι σαν εμπορικούς οίκους στο Παράλιο Αστρος και τα διοχέτευαν Σπέτσες(διαβάστε το Πάπα—Γιώργη  Πετρή, ποιοι Πλατανίτε κινούσαν το χρυσό, το αλεύρι και όλο το χρήμα με τους σαράφηδές τους, στις Σπέτσες) Υδρα, Ναύπλιο.

Τους  έχοντες και τους δυνατούς δεν τους αποδέχονται οι αδύναμοι και οι ανταγωνιστές τους,. Αυτό είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση από γεννήσεως ανθρώπου. Με το χρήμα τους επηρεάζουν και μάλλον  λαδώνουν, και  τους φτωχούς Κυνουριάτες και βγάζουν …έπαρχο(για ολόκληρη τη Κυνουρία) το γιατρό Δημήτρη Μαρούδη( γι΄αυτό  μας λένε Μαρούδαρους , και εμείς δίνουμε την πρέπουσα:  Της μάνας σας ο… κ.λ.π).

Θα έβγαζαν και βουλευτή Πλατανίτη στην Αρκαδία τον Θ. Σακαλή, αλλά δεν φθάνανε τα λαδώματα, γιατί τότε η Αρκαδία έβγαζε 7 βουλευτές και είχε πολύ κόσμο. —έτσι ο Σακαλής βγήκε βουλευτής στη Λέσβο, που είχε πολύ λάδι και δεν χρειαζόταν επιπλέον λάδωμα. Το  Χρήμα εξάλλου,έχει πολλές παρενέργειες.

Αρχίζουν και βγαίνουν επιστήμονες, αφού οι γέροι έχουν και πληρώνουν σπουδές. Από τους δύο πρώτους διδάξαντες στη σχολή Καρυτσιώτη ήταν ο Παν. Πλατανίτης που ήλθε από Κωνσταντινούπολη και ο Γ. Αλεξάνδρου. Αρχηγός του μηχανικού στο στρατό ο στρατηγός Σαρηγιάννης, Γιοτσαλίτης και Μοίρας Αρεοπαγίτες,  οι Μοιραίοι κυριαρχούν στον Πειραιά  και ο Μούγιας ιδιωτική κλινική στην Αθήνα.(διαβάστε το βιβλιο του Βασίλη Κούκλη{αναζητώντας τις ρίζες μας}).

Ωστε έτσι το παίζετε ; Να η αλατούσα(πως όμως σπουδαζαν οι τάχα χαζοί, σύμφωνα με το πουλί αλατούσα;) να 40 Πλατανίτες έναν γαίδαρο φορτώνανε(ποιοι αυτοί που γύριζαν τη μισή Πελοπόννησο με μουλάρια και άλογα και ένας κουμαντάριζε τρία) να ειρωνίες με τα παρατσούκλια μας, λές και τα άλλα χωριά δεν έχουν, όνομα και παρατσούκλι.

Τα ίδια έκαναν και με τους κυνηγημένους Μικρασιάτες και Πόντιους  οι Ελλαδίτες, με τα ανέκδοτα, αλλά τώρα τους έχουν από κάτω. Έτσι  και εμείς επειδή είμαστε διαφορετικοί  ενοχλεί. Χορεύουμε, τραγουδάμε, ψέλνουμε, γλεντάμε, τα λέμε στα ίσια, γιατί είμαστε παρορμητικοί, και σκεφτόμαστε φωναχτά,δεν είμαστε στρείδια και μουλωχτοί.

Όσο για το νερό με μια γουλιά δεν θες γιατρό , με δύο θέλεις ταίρι. Λοιπόν λόγω χώρου σταματώ εδώ. Εάν ξανακούσω από εκπαιδευτικούς το παραμικρό, επειδή έχω περπατήσει με τα πόδια την Αρκαδία, και ξέρω και τα κουτάλια της, θα αρχίσω και θα γράφω, όλων των χωριών τις ..πομπές, από αιμομιξείες και ουράνια κορίτσια, έως κρυφές δολοφονίες για ένα κατσίκι η 50 εκατοστά χώμα, ανατινάξεις σπιτιών,  άγριες ληστείες και κλοπές καλυμμένες, και σεντόνια με αίματα πάνω σε γαιδούρια για να φανεί η παρθενιά της νύφης. Μέχρι εδώ, εντάξει;

— Εάν έστω βήξω, να ξέρετε με… κόλλησαν τα πρωτοπαλλήκαρα του φυλακισμένου—απατεώνα  Σώρρα—ενόχλησαν φαίνεται τα κείμενά μου. Οι πρώτοι ύποπτοι θα είναι τα τοπικά μέλη του Αστρους και των γύρω χωριών—αυτά για αστυνομία και δικαστές . Και στη θάλασσα από κοντά.  Συνεννοηθήκαμε νομίζω.

—Σας  περιμένω Σάββατο και Κυριακή στον Πλάτανο για τα κάστανα, για να δείτε πως γλεντάμε, οι τρελοί με …μέθοδο που λέει και ο Σάιξπηρ.

 

Να σημειώσουμε ,ότι αυτός που γράφει και υπογράφει ένα άρθρο για οποιονδήποτε, φέρει και την ευθύνη για το τι γράφει. Οι απόψεις που εκφράζουν οι χρήστες / επισκέπτες, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υιοθετούνται, από το astros-kynourianews.gr.

δείτε εδώ τους Όρους χρήσης της σελίδας μας

Με εκτίμηση

Η διαχειριστική ομάδα

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας

  Διαβάζοντας προσεκτικά την επιστολή κατακραυγής κατά του Astros News και του γράφοντα, νιώθω την υποχρέωση να απαντήσω σε έναν έμπειρο, κατά τις πληροφορίες μου, δημοσιογράφο και να εξηγήσω πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

  Κύριε Βαρίκο, αρχικά θα ήθελα να σας πω πως δεν είμαι στέλεχος στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης το οποίο παρεμπιπτόντως είναι κληροδότημα με πρόεδρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο και δεν υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη, αλλά είμαι ένας απλός ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ υπάλληλος. Συνεχίζοντας λοιπόν απαντώντας στις ανακρίβειές σας, δεν είμαι ούτε «προγραμματιστής-κουμπιουτεράς» , είμαι όμως ομόρρυθμο μέλος μια εταιρίας πληροφορικής και ενημέρωσης μέσω Διαδικτύου και ανά διαστήματα ΑΡΘΟΓΡΑΦΩ στο Arcadia Portal και στο Astros News έχοντας παράλληλα και την ευθύνη της ύλης των προαναφερόμενων ιστοσελίδων.

  Για την ιστορία λοιπόν και για κανέναν άλλο λόγο, καθώς δεν έχω κανένα λόγο να απολογηθώ σε ένα πρόσωπο που δεν γνωρίζω καν και ΑΠΑΙΤΕΙ να δημοσιεύονται κείμενά του στην ιστοσελίδα που ανήκει στην εταιρία μου:

  Το Astros News πέρασε στην ιδιοκτησία μας καθώς έπειτα από μακροχρόνια συνεργασία του Arcadia Portal με τον κύριο Μιχάλη Μητσέα κρίθηκε από τον ίδιο πως η καλύτερη διάδοχη κατάσταση ήμασταν εμείς. Αν κάποιοι είχαν μάθει σε συγκεκριμένες καταστάσεις κατά το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, καλό είναι να τις ξεχάσουν .

  Η δεκαετής επιτυχημένη μας πορεία και εμπειρία στον χώρο των περιφερειακών ΜΜΕ έχει αποδείξει πως δουλεύουμε σωστά και μεθοδικά. Η δημοσιογραφική μας ομάδα σχεδόν πάντα κάλυπτε και καλύπτει άριστα τα γεγονότα, σεβόμενη τη δουλεία της, εργαζόμενη με διαφάνεια και έχοντας ως καθρέπτη της τις χιλιάδες επισκέψεις στις δύο ιστοσελίδες μας.

  Το μόνο λάθος μου ήταν που ανέβηκε το κείμενό σας χωρίς να το έχω διαβάσει και εγκρίνει.

  Μπορείτε να δημοσιεύετε και να προτείνετε στους ακολούθους σας να διαβάζουν όποια σελίδα και εφημερίδα θέλουν, δημοκρατία έχουμε άλλωστε.

  ΥΓ.1: Όση λάσπη και πόλεμο να έχω δεχθεί από μία μερίδα από την ημέρα που έχουμε αναλάβει το Astros News η επισκεψιμότητά της είναι σταθερή με ανοδικές τάσεις.

  ΥΓ.2: Σας προκαλώ με όλα τα επακόλουθα να αποδείξετε πού ΕΓΩ ο Θάνος Μπόγρης συμμετείχα σε έργα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας .

  ΥΓ.3: Προς πάσα κατεύθυνση: Επειδή μια παροιμία λέει ρίξε-ρίξε λάσπη, κάπου θα κολλήσει, εν προκειμένω στο πρόσωπό μου, σε λίγο καιρό θα αναλάβει η Δικαιοσύνη τον «καθαρισμό» της.
  Thanos Bogris
  Θάνος Μπόγρης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here