Ξενάγηση, ποδηλατάδα και εθελοντικός καθαρισμός στην περιοχή του υγροτόπου Μουστού

0

30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΤΥΟ NATURA 2000 – 30 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ξενάγηση, ποδηλατάδα και εθελοντικός καθαρισμός στην περιοχή του υγροτόπου Μουστού

Πανοραμικό σημείο θέας υγροτόπου Μουστού

Κυριακή 22 Μαΐου 2022, ώρες: 10:00 – 14:00

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 στις 21 Μαΐου και τον εορτασμό για τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Natura 2000, την Κυριακή 22 Μαΐου –που είναι και Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας-, η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό που θα περιλαμβάνει:

– ξενάγηση επισκεπτών στο πανοραμικό σημείο του υγροτόπου,

– εθελοντικό καθαρισμό στην ευρύτερη περιοχή του υγροτόπου σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «prasiniΖΩntas»,

– ποδηλατοπορεία (Μουστός – Χερονήσι- Μουστός) σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ποικιλία των μορφών της ζωής που συνθέτουν την προστατευόμενη περιοχή του Μουστού, μια περιοχή με μοναδική χλωρίδα, πανίδα και ορνιθοπανίδα, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή ποικιλότητα τύπων οικοτόπων και βλάστησης.

Ο καθαρισμός έχει συμβολικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, αλλά και στην ενεργό συμμετοχή πολιτών και τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη της ρύπανσης και την ανάγκη διατήρησης ακτών και θαλασσών καθαρών από απορρίμματα. Η Μονάδα Διαχείρισης θα διαθέσει τα απαραίτητα υλικά (γάντια μιας χρήσης και σακούλες απορριμμάτων).

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν κάνοντας ορθοπεταλιές σε μια από τις πλέον δημοφιλείς και σχετικά εύκολες διαδρομές γύρω από τη λιμνοθάλασσα του Μουστού.

Σας περιμένουμε όλους για να απολαύσουμε μια μαγευτική διαδρομή 6 χλμ., από το πανοραμικό σημείο του Μουστού, ποδηλατώντας προς το Χερονήσι και καταλήγοντας στο πανοραμικό σημείο του υγροτόπου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την Μονάδα Διαχείρισης (τηλ. επικοινωνίας 275502021 (εσ. 2,5) – email:  mdpp.southernpeloponnese@necca.gov.gr)

Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου

30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΤΥΟ NATURA 2000 – 30 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Με τριάντα εκδηλώσεις σε όλη τη Ελλάδα, ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και οι Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας μας γιορτάζουν φέτος για πρώτη φορά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικτύου Natura 2000 και τα τριάντα χρόνια από τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου προστασίας της φύσης στον κόσμο!

Το Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000 δημιουργήθηκε το 1992, με μία πρωτοποριακή νομοθετική κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την προστασία των πλέον απειλούμενων ειδών και οικοτόπων της Ευρώπης. Η 21η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικτύου Natura 2000.

Οι άνθρωποι που εργαζόμαστε για την προστασία των ειδών και του φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε τις προστατευόμενες περιοχές συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου από το Δέλτα Έβρου και τις Πρέσπες, ως την Πίνδο, την Παμβώτιδα, την Πάρνηθα, το Μουστό της Πελοποννήσου, την Αλόνησο, την Κάρπαθο και τη Σαμαριά.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ξεναγήσεις και πεζοπορίες στη φύση, ενημέρωση στα Κέντρα Πληροφόρησης, δραστηριότητες και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, αλλά και… παράσταση με τον Καραγκιόζη φύλακα των προστατευόμενων περιοχών!

👉 Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «επισκεφθούν» το διαδραστικό χάρτη των εκδηλώσεων στην ιστοθέση: https://natura2000day.necca.gov.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here