Ξεκινά σκληρό ροκ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ως τις δεύτερες κάλπες

0

Θα ‘φουντώσει” ο πόλεμος τις επόμενες ημέρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με φόντο τα αποτελέσματα και με επικεντρο την… τακτική που επιλέγει η Κουμουνδούρου για να χρυσώσει το χάπι της ήττας.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασαν σήμερα για μια πρώτη αποτίμηση, κατέληξαν ότι ευθύνονται δύο παράγοντες: Ότι ηττήθηκε η στρατηγική και ότι φταίνε τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, τα οποία απαξίωσαν τις συνεργασίες και εξαπέλυσαν «μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που έτεινε χείρα προοδευτικών συγκλίσεων». Αυτό άνοιξε –όπως λένε -το δρόμο για την ισχυρή επικράτηση Μητσοτάκη.

Είναι δε χαρακτηριστική η δήλωση Τσίπρα με την οποία, κατηγόρησε σχεδόν ανοικτά το ΠΑΣΟΚ ότι «χθες, την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς, αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι».

Συνεπώς, τις επόμενες μέρες αποφασίστηκε να σκληρύνει η στάση της Κουμουνδούρου (και) προς το ΠΑΣΟΚ για να μοιραστούν οι ευθύνες απέναντι σε αυτό που κατάφερε η Δεξιά.

Άπαντες πάντως στο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν πως πρωταρχικής σημασίας πλέον είναι η εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου και εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη αυτή, μακριά από εσωστρέφεια.

aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here