Ξεκίνησε το πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων & εγκεφαλικών “ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ ένα Πρόγραμμα ζωής”(video & photos)

0

Συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ.Γιώργος Καμπύλης, ο συντοπίτης παθολόγος MD PhD  κ.K.Kώστας Bέμμος και η διευθύντρια του Κ.Υ Άστρους, κ. Πηγή Περδικάκη.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από την επιτροπή “Ελλάδα 2021”και παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο ίδρυμα Ζαφείρη, με την παρουσία της προέδρου της επιτροπής, κ.Γιάννας Αγγελοπούλου (δείτε εδώ)  

Στο πρόγραμμα συνεργάζονται, η ιατρική σχολή Ιωαννίνων, ο οργανισμός εγκεφαλικών επεισοδίων Ελλάδος, ο Δήμος και το Κ.Υ Άστρους.

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. δήμαρχος ανέφερε , οτι στόχος μας είναι να εξετασθεί μεγάλος αριθμός των κατοίκων του Δήμου μας, στη συνέχεια ο Κ.Βέμμος έδωσε έμφαση στους νέους ηλικίας 18-30 ετών ,ότι θα πρέπει να κάνουν τον προληπτικό έλεγχο, γιατί μπορεί από κληρονομικούς παράγοντες να πάσχουν και δεν το γνωρίζουν.

Το πρόγραμμα θα έχει τριετή διάρκεια, οι εξετάσεις θα γίνονται στο Κ.Υ Άστρους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και κατόπιν ραντεβού, στα τηλέφωνα 2755360313, από τις 9 π.μ – 5 μ.μ – Υπεύθυνος ιατρός, ο κ. Βατίδης 6934733306

Οι εξετάσεις που γίνονται κατόπιν ενός σύντομου ιστορικού είναι αιματολογικές, καρδιολογικές και αρτηριών, με ειδικά φορητά ιατρικά μηχανήματα και η διάρκεια της εξέτασης είναι περίπου 1 ώρα.

Αργότερα θα δοθεί η δυνατότητα σε άτομα που δεν μπορούν να έρθουν στο Κ.Υ για τις εξετάσεις να πηγαίνουν και σε σπίτια, καθώς και στα χωριά του Δήμου μας.

Επίσης κατά την διάρκεια του προγράμματος, θα πραγματοποιούνται ομιλίες με διάφορα ιατρικά θέματα, όπως της διατροφής, για τον διαβήτη κ.λ.π

Η κ.Περδικάκη αναφέρθηκε στην σημαντική αναβάθμιση που έγινε στο Κ.Υ Άστρους και  τόνισε την σημασία της πρόληψης και θα πρέπει να επισκέπτονται το Κ.Υ.

Κλείνοντας την ενημέρωση ο κ.Βέμμος, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και του Κ.Υ, και τόνισε ότι είναι πολύ αισιόδοξος για την επιτυχία του προγράμματος και ειδικότερα στην περιοχή μας θα δοθεί μεγάλη αναγνώριση , γιατί για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα προκύψουν πολύ σημαντικά επιστημονικά στοιχεία…

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ astros-kynourianews.gr : Φώτης Τζιβελόπουλος & Team Κοιν.Σ.Επ “Promo kynouria”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here