Νέο Podcast: Η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου μας μιλά με “απλά λόγια” για την ελληνική ταυτότητα.

0

Στο έβδομο μέρος της νέας σειράς συζητήσεων, συζητάμε με την Καθηγήτρια Ιστορίας του Παν/μίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου για την ελληνική ταυτότητα.

Τι σημαίνει “είμαστε Έλληνες”; Σε τι συνίσταται η ελληνική “ταυτότητα” και πώς εξελίχθηκε ιστορικά; Ποιος είναι ο ρόλος της εκπαίδευσης, της οικογένειας, της γλώσσας και της θρησκείας στη διαμόρφωση της ελληνικότητας σήμερα;

Η διαΝΕΟσις συνεχίζει τη νέα σειρά επεισοδίων podcasts, στα οποία ειδικοί συζητούν και εξηγούν με απλά λόγια σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Στο νέο, έβδομο επεισόδιο της σειράς diaNEOsis Podcasts – “Με Απλά Λόγια” η ιστορικός – Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μαρία Ευθυμίου, συζητά με τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο, Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις, για την κοινωνία μας, για τις δυναμικές που αναπτύσσονται μέσα της, και για τους τρεις πυλώνες της ελληνικής ταυτότητας: τη γλώσσα, τη θρησκεία και την επιχειρηματικότητα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ:

Ολόκληρη η συζήτηση με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου.
Ή να την ακούσετε εδώ:
Με Απλά Λόγια – PODCAST
Μπορείτε να διαβάσετε μια ανάλυση της Μαρίας Ευθυμίου για τα αποτελέσματα της έρευνας της διαΝΕΟσις “Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες”, όπως την παρουσίασε σε εκδήλωση στην Τεχνόπολη το 2017, εδώ.

Τέλος, μην ξεχάσετε να γραφτείτε συνδρομητές στο podcast της διαΝΕΟσις στο Spotify, εδώ
ή στα Apple Podcasts, εδώ.
ή στα Google Podcasts, εδώ.(ή όπου αλλού ακούτε podcasts)
…και στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube, εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here