Μια νέα συνεργασία με φόντο τον Πάρνωνα! Περιβαλλοντικά προγράμματα για παιδιά στη Βαμβακού Λακωνίας

0

Μια νέα συνεργασία με φόντο τον Πάρνωνα! Περιβαλλοντικά προγράμματα για παιδιά στη Βαμβακού Λακωνίας

Πάρνωνας. Ξέρετε πόσα όμορφα μυστικά κρύβει; Σας προσκαλούμε να τα ανακαλύψετε στη Βαμβακού Λακωνίας. Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασιάς και η Vamvakou Revival ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν εκπλήξεις για τους μικρούς τους φίλους! Περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 6-12 ετών, έρχονται στο σχολείο της Βαμβακούς. Τα ζώα του Πάρνωνα, μέσα από γνωστούς μύθους του Αισώπου, αλλά και το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών στην περιοχή του Πάρνωνα, αποκαλύπτονται τον Σεπτέμβριο.

Τα περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται από τον οργανισμό Vamvakou Revival με τη συμβολή του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασιάς και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Φορέας Διαχείρισης για δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα παρουσιάζει δύο προγράμματα για παιδιά/οικογένειες, στο ανακαινισμένο σχολείο της Βαμβακούς. Τα περιβαλλοντικά προγράμματα στοχεύουν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν στην οικολογική αξία της περιοχής, αλλά και στην ανάγκη προστασίας και διατήρησης της βιοποικιλότητας και των φυσικών αξιών της.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 05/09/2020 και ώρα 12:00 – 14:00, μέσω της δράσης «Οι μύθοι του Αισώπου και τα Ζώα της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα» οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν τα ζώα της περιοχής. Μέσα από γνωστούς μύθους του Αισώπου προβάλλονται είδη σημαντικά που είναι σπάνια, κινδυνεύοντα ή ενδημικά.

Δεν σταματάμε, όμως εδώ! Το Σάββατο 12/09/2020 και ώρα 12:00 – 14:00, μέσω της δράσης «Το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών στην περιοχή του Πάρνωνα» οι μικροί μας φίλοι θα ξεναγηθούν στο μεγάλο ταξίδι της μετανάστευσης, τις περιπέτειες που συναντούν τα πουλιά, ενώ παράλληλα θα μάθουν για μερικά από τα κοινά είδη που ζουν ή περνούν από την περιοχή του Πάρνωνα.

Σας περιμένουμε να μάθουμε όλα τα μυστικά του μαγικού και ειδυλλιακού βουνού!

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

 https://www.vamvakourevival.org/events/  

Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα

Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας

Άστρος Αρκαδίας, 220 01

Τηλ: 27550 22021 

Email: info@fdparnonas.gr

Web: www.fdparnonas.gr

Like us on Facebook @fdparnonas

Αναβίωση της Βαμβακούς

Vamvakou Revival

Βαμβακού Λακωνίας, 230 67

Τηλ: 27310 76233

Email: info@vamvakourevival.org

Web: www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here