Καρναβάλι Λεωνιδίου 2018 & Άλλα νέα της Ν.Κυνουρίας…

0
 Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων, ανακοινώνει πως το καθιερωμένο Καρναβάλι Λεωνιδίου 2018 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 16.00 στην κεντρική αγορά του Λεωνιδίου με κατάληξη την Πλατείας 25ης Μαρτίου.
Με τη συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Λεωνιδίου και των μαθητών, του Εμπορικού  και Μορφωτικού Συλλόγου αλλά και λοιπών φορέων, το Καρναβάλι Λεωνιδίου παραμένει ζωντανός θεσμός του τόπου μας αποτελώντας πόλο έλξης επισκεπτών για το εορταστικό Τριήμερο.
Το γλέντι κορυφώνεται στην Πλατεία 25ης Μαρτίου με το γιορτινό γαϊτανάκι να τυλίγεται σιγά σιγά, τους παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς να παίρνουν τη σκυτάλη και τα κεράσματα με ντόπιες κολιούρες, τυρί και κρασί να συμπληρώνουν το αποκριάτικο εορταστικό αυτό γλέντι….
Σας περιμένουμε.
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

 Τσικνοπέμπτη στο Λεωνίδιο (pics)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Λεωνιδίου γιόρτασε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, στήνοντας ψησταριές σε κεντρικά σημεία της αγοράς και κερνώντας ντόπιους και επισκέπτες με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί.

 

Η μαγευτική κωμόπολη της Αρκαδίας, ο Τυρός, αγκαλιάζει το δρομικό κίνημα

Την ευκαιρία να συνδυάσουν τον αθλητισμό με σύντομες διακοπές θα έχουν όσοι επιλέξουν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τον Τυρό Αρκαδίας (26-28/5). Στην παραθαλάσσια κωμόπολη του Μυρτώου Πελάγους,  στις 27 Μαΐου, θα διεξαχθεί το “Τυρός Run 2018“. Πρόκειται για έναν αγώνα που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά. Τον αγώνα διοργανώνει η “Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ” και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου και της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Νότιας Κυνουρίας ενώ παράλληλα το αθλητικό πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί από πολυάριθμες δράσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και event.
Στο «Τυρός Run 2018» θα διεξαχθούν δύο διαδρομές, μία των 16.000 μ. και μία των 8.000 μ. Παράλληλα θα υπάρχουν και παιδικοί αγώνες για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου στις αποστάσεις των 500 μ., των 800 μ. και των 1000 μ. καθώς  και  Δρόμος Δυναμικού  Βαδίσματος και Υγείας 6.000μ.
Στόχος των διοργανωτών είναι να αναδείξουν μία περιοχή «παρθένα» ως προς τα δρομικά κινήματα και να προβάλλουν τις ομορφιές της. Μέρος από τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την στήριξη των συλλόγων γονέων – κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ Νότιας Κυνουρίας η “Ζεστή Φωλιά” και  φίλων ΑΜΕΑ Άστρους.
Στην περσινή διοργάνωση συμμετείχαν 135 δρομείς, 65 βαδιστές και 105 παιδιά από όλη την Ελλάδα,  με θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.tyrosrun.gr.

Σεμινάρια εκπαίδευσης ομάδας διάσωσης αναρριχητών στο Λεωνίδιο

Καθώς το Λεωνίδιο αποτελεί έναν από τους ανερχόμενους αναρριχητικούς προορισμούς στην Ευρώπη, με 1200 και πλέον διαδρομές και τη δυνατότητα για τη διάνοιξη πολλών νέων, ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας στα πλαίσια της υποστήριξης του Αναρριχητικού Πάρκου Λεωνιδίου έκρινε επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας μιας ομάδας διάσωσης αναρριχητών. Η ομάδα αυτή θα απαρτίζεται από το αρμόδιο  Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λεωνιδίου, τα μέλη του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου καθώς και μίας ομάδας εθελοντών αναρριχητών.
Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη μιας τέτοιας προσπάθειας είναι η λήψη εξειδικευμένης εκπαίδευσης, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο με τη μορφή σεμιναρίων, παρουσιάσεων όσο και σε πρακτικό, με συχνές εξασκήσεις και ασκήσεις, προσομοιώνοντας πραγματικά περιστατικά.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) πραγματοποίησαν  με επιτυχία το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στο κτίριο Φάμπρικα Πολιτισμού τα ακόλουθα σεμινάρια:
  1. Σεμινάριο Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή (BLS-AED) διάρκειας 5 ωρών το οποίο είναι πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC)
  2. Σεμινάριο Βασικών Πρώτων Βοηθειών πιστοποιημένο από την ΕΕΚΑΑ

Ευχαριστούμε θερμά την ΕΕΚΑ και τους εκπαιδευτές των σεμιναρίων κ. Κωνσταντίνο Τζώρτζη, την κα Σταματίνα Ιορδανοπούλου και κ.Βασίλης Γεωργιλάς για τον επαγγελματισμό και την εξαιρετική οργάνωση.

Επίσης ευχαριστούμε  τα μέλη του Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λεωνιδίου, του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου καθώς και τους εθελοντές αναρριχητές, που ενεγράφησαν, παρακολούθησαν και συνεργάστηκαν άψογα συντείνοντας στην επίτευξη του στόχου των σεμιναρίων. Το ενδιαφέρον ωστόσο και άλλων εθελοντών συμπολιτών μας υποδηλώνει την  ανάγκη επανάληψης της δράσης με περαιτέρω σεμινάρια.

.leonidion.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here