Καμπύλης: Με τη νέα μας πρόταση αναβαθμίζεται το ιστορικό κέντρο του Δήμου μας

1

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας υπέβαλλε πρόταση για αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του δημόσιου χώρου» στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» για το έργο με τίτλο: «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β΄ Εθνοσυνέλευσης». Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται στις 477.000,00€.

H περιοχή παρέμβασης έχει επιφάνεια περίπου 2.600 τ.μ. και βρίσκεται ανάμεσα από το Γυμνάσιο – Λύκειο Άστρους, το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους και τη διαμορφωμένη πλατεία Καρυτσιώτη. Οι προτεινόμενες επεμβάσεις ανάπλασης του υπάρχοντος αδιαμόρφωτου χώρου είναι:

 • Οριοθέτηση χώρων κυκλοφορίας μόνο πεζών, με κατάλληλες πλακοστρώσεις και διαγραμμίσεις.
 • Δημιουργία χώρων καθιστικού, με την κατασκευή δύο (2) νέων καθιστικών πάγκων
 • και πρασίνου με την φύτευση πέντε (5) νέων δέντρων.
 • Ανάδειξη των παρεμβάσεων με κατάλληλο φωτισμό.

Με την επέμβαση η νέα πλακοστρωμένη περιοχή διευρύνει την έκτασή της αποδίδοντας μια θερμή και φιλική ατμόσφαιρα. Γίνεται ένας χώρος έλξης, προσφιλής, δοσμένος στους επισκέπτες για πολλαπλές δυνατότητες χρήσης και σύνδεσης των υφιστάμενων χώρων. Η προσβασιμότητα των Α.Μ.Ε.Α. είναι εξασφαλισμένη σε όλες τις περιοχές και τις λειτουργίες της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια πρόταση ανάπλασης με την οποία, σε συνδυασμό με την ανάπλαση από την οικία Ευθυμίου έως και το Γυμνάσιο η οποία θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα,  αναδεικνύεται συνολικά ο ιστορικότερος χώρος του Δήμου μας, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Παράλληλα υλοποιείται μελέτη για την ήπια ανάπλαση στον ιστορικό χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης. Στόχος μας είναι μέσα από τις παραπάνω παρεμβάσεις να δημιουργηθεί ένας νέος ενιαίος, αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένος χώρος».

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Ποτέ δεν είναι αργά.

  Με την ευκαιρία ας φτιάξουμε μια πόρτα ασφαλείας, με πολύ λίγα έξοδα, μεταξύ των δύο χώρων ,του “Ιερού Χώρου “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης και του Προαυλίου της Σχολής Καρυτσιώτη , για να ανοίξουμε ταυτόχρονα με το έργο οριστικά και αμετάκλητα τον “Ιερό Χώρο “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης χωρίς φύλακες και προϊσταμένους και να γίνει ο χώρος ελεύθερα προσβάσιμα χωρίς περιορισμούς . Επίσης ας προβάλλουμε τον χώρο όπου μπορούμε και στη ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

  Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν και θα θαυμάζουν το «Ιερό Χώρο» και χαρούμενοι επίσης θα αγναντεύουν το Προαύλιο και την Σχολή Καρυτσίωτη, ( θα είναι σχεδόν εκεί κοντα στη Σχολή ) και αυτό είναι πολύ σημαντικό, μπορεί να γίνει πολύ εύκολα.

  Όταν “Ιερός Χώρος “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το Προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη (Μουσείου Άστρους), γίνουν ελεύθερα προσβάσιμα χωρίς περιορισμούς σχεδόν πετύχαμε τους στόχους μας και Αρχαιολογικό Μουσείου Άστρους τελικά από ντροπή όλων μας, θα το βλέπουμε και θα το πιάνουμε, θα ανοίξει οριστικά και αμετάκλητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here