Καλή και δημιουργική σχολική χρόνια!από την «Μαντινειακή Συμπολιτεία»

0

Δελτίο Τύπου

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Κάθε καινούριο ξεκίνημα συνοδεύεται από ελπίδες και προσδοκίες, αλλά και από εύλογες ανησυχίες και φόβους. Ιδιαίτερα για σας, τους μαθητές και τις μαθήτριες, που το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σας, αφού συνδέεται όχι μόνο με την καθημερινότητά σας, αλλά και με τα όνειρά σας για το μέλλον, είναι φυσικό, η πρώτη μέρα του σχολικού έτους να είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Ξεκινά και πάλι μια σχολική χρονιά που θα είναι γεμάτη αγωνίες, απαιτήσεις, υποχρεώσεις και προσδοκίες. Θα είναι όμως και μία χρονιά με καινούργιες  εμπειρίες ενώ παράλληλα θα ανοιχθούν καινούργιοι δρόμοι αυτογνωσίας και ενσυναίσθησης.

Κοινός στόχος όλων μας είναι να διαμορφωθεί  ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ποιοτικό και ανταγωνιστικό, που να σας  εξασφαλίζει, την δυνατότητα αλλά και το δικαίωμα να βιώνετε την παιδική και την νεανική σας ηλικία ως τις πιο δημιουργικές, χαρούμενες και ευτυχισμένες περιόδους της ζωής σας κι όχι αποκλειστικά  ως περιόδους ιδιαίτερα κοπιαστικής προετοιμασίας για την ενήλικη ζωή.

Γιατί μέσα στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της Ενωμένης Ευρώπης στην οποία καλείστε να ζήσετε, όπου ζουν και δρουν  πολλοί άνθρωποι μαζί, πρέπει να συμπεριφέρεστε  με τέτοιο τρόπο ώστε η συνύπαρξή μας να μην δημιουργεί πρόβλημα σε κανέναν. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων και η αποδοχή της διαφορετικότητας πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα.

Το ζητούμενο επομένως είναι να συμβάλλουμε όλοι στην ενίσχυση εκείνης της εκπαιδευτικής διαδικασίας που αποσκοπεί όχι μόνο στις γνώσεις,τις ικανότητες και τις δεξιότητες, αλλά πρώτιστα και κύρια στην απόκτηση κριτικής σκέψης, ώστε να διαχειρίζεστε και να επιλύετε  μόνοι σας τα προβλήματα της καθημερινής σας ζωής.

Γιατί αυτό στην ουσία είναι η αριστεία. Γνωρίζω τον εαυτό μου και με  αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό, υπομονή και επιμονή προσπαθώ να πραγματώσω όνειρα και φιλοδοξίες, κάνοντας, κάθε φορά, αν όχι αυτό που θέλω, τουλάχιστο, αυτό που μπορώ.

Εύχομαι λοιπόν, σε όλες και όλους, τόσο στους μαθητές και τις μαθήτριες, όσο και στους εκπαιδευτικούς, που για ακόμη μία χρονιά ετοιμάζονται να προσφέρουν τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και την ευαισθησία τους στα παιδιά μας  καλή και δημιουργική σχολική χρόνια!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Αντωνία Γιαννούλη

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here