Η 1η συνεδρίαση της “Τουριστικής επιτροπής του Δήμου” Σχεδιασμός – οι πρώτες προτάσεις.. (videos)

0

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας μετά από 2,5 χρόνια αδράνειας.

Ο νέος πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής κ.Δ.Κατσής καλωσόρισε και παρουσίασε τα μέλη της νεοσύστατης επιτροπής και τι εκπροσωπούν, καθώς ενημέρωσε ακόμα, ότι για την μικρή καθυστέρηση της 1ης συνεδρίασης  με την λήψη των καθηκόντων του,  οφείλετε στο θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας  της ,που έπρεπε πρώτα να φτιαχτεί για να μπορεί να λειτουργήσει.

Ο πρόεδρος της επιτροπής στην πρώτη τοποθέτησή του, επισήμανε την σημασία της καλής λειτουργίας  της τουριστικής επιτροπής, για την συνεχή συνεργασία και υποβολή προτάσεων από τα μέλη ,καθώς και από άλλους φορείς και επαγγελματίες της περιοχής ,που έχουν σχέση με  τον χώρο της διαμονής ,της εστίασης ,της τουριστικής προβολής ,καθώς και την προβολή των παραδοσιακών μας προϊόντων. Αναφέρθηκε στον ελάχιστο προϋπολογισμό των 20.000 ευρώ που έχει ο δήμος μας για την τουριστική προβολή και την αναγκαιότητα διάθεσης επιπλέον μεγάλου ποσού ,για να γίνουν όλες οι αλλαγές που χρειάζονται μια σωστή τουριστική προβολή και καλή συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια & Επιμελητήριο.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν δια ζώσης , ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κ.Α.Αρφάνης, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΒΚ κ.Αρετή Μπάρλα, το μέλος  κ.Σ.Τσαγγούρη που εκπροσωπούσε συλλόγους του Αγ.Ανδρέα & Πραστού και ο πρόεδρος της Δ.Ε κ.Φ.Τζιβελόπουλος ,που εκπροσωπούσε την Κοιν.Σ.ΕΠ “Promo Kynouria”, η οποία δραστηριοποιείται, με την τουριστική προβολή της περιοχής, την ενημέρωση με τον τοπικό ιστότοπο astros-kynourianews & με κοινωνικές δράσεις.

Διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας, συμμετείχαν  η πρόεδρος του συλλόγου καταλυμάτων κ. Βίβιαν Μανωλέσου ,που συμμετέχει & στην Γνωμοδοτική Επιτροπή τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου & Κυθήρων, ο  πρόεδρος της Δ.Ε κ.Γ.Καραγιάννης ,που εκπροσωπούσε την Κοιν.Σ.ΕΠ ΠΕΝΤΕ ,που δραστηριοποιείτε με τον εναλλακτικό τουρισμό, ο κ.Πέτρος Χάρβαλος, από τον χώρο της εστίασης & πρόεδρος του ΜΑΝΟ Αχιλλέα και ο δ/σ κ.Α.Παπαγιαννόπουλος ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

Έγινε ένας γόνιμος διάλογος και μπήκαν τα θεμέλια για μια καλή συνέχεια για  προβολή του τουριστικού μας προϊόντος, που αυτό  μπορεί να γίνει μόνο με την συνεργατικότητα όλων και από ένα ειδικό συνεργάτη τουρισμού, ο οποίος θα καταθέσει και αυτός τις προτάσεις του για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και την επέκταση της τουριστικής περιόδου,  αξιοποιώντας και τον εναλλακτικό τουρισμό, τον θρησκευτικό κ.α.

Ευελπιστούμε να προχωρήσει άμεσα και  η πρόταση που έχει καταθέσει η Κοινότητα Άστρους για  την αναβίωση της  “Σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη” του χθες με το σήμερα.

Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας που είχε η σχολή τότε , να αναβιώσει σήμερα με νέες καινοτόμες ιδέες,  για τον τουρισμό βιοποικιλότητας, και την δημιουργία ΣΥΣΤΑΔΩΝ:  Πολιτών – Επιχειρηματιών – Ακαδημαικών – Αγροτών – Τοπικών Επαγγελματιών – Εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών/Συλλόγων, OTA, για σχεδιασμό δράσεων στην Οργανική Γεωργία, Θαλάσσια επιχειρηματικότητα, ψηφιοποίηση και προβολή τους. Η πρόταση παρουσιάστηκε στο τελευταίο Δ.Σ  μέσω του Διεθνούς δικτύου του «Μeraki People» από την κ.Χ.Γαρδικιώτη.

Δείτε τις τοποθετήσεις στα παρακάτω videos

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ astros-kynourianews.gr : Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Κοιν.Σ.Επ “Promo kynouria”

Εισαγωγή -1η συνεδρίαση Τουριστικής επιτροπής -.κ.Δ. Κατσής- παρουσίαση Μελών

Τοποθέτηση προέδρου Τουριστικής επιτροπής κ.Δ.Κατσή

1η τοποθέτηση κ.Μανωλέσου – κ.Κατσής –  αντιπρόεδρος κ.Αρφάνης

Τοποθέτηση μέλους, κ. Στέλα Τσαγγούρη, αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων, στην διάσωση του Μύλου στον Αγ.Ανδρέα…

Τοποθέτηση προέδρου καταλυμάτων κ.Μανωλέσου- Δ.Κατσής

Τοποθέτηση κ.Φώτη Τζιβελόπουλου προέδρου, Κοιν.Σ.Επ “Promo Kynouria” αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων, στην αναγκαία αναβάθμιση της τουριστικής σελίδας του Δήμου μας με νέο φωτογραφικό υλικό….

Τοποθέτηση κ.Γ.Καραγιάννη – Κοιν.Σ.Επ ΠΕΝΤΕ- για τα μονοπάτια του Πάρνωνα, διαλογοι  κ.Κατσής – Μανωλέσου

Διάλογοι κ.Δ. Κατσή & κ.Γ.Καραγιάννη για τα μονοπάτια του Πάρνωνα

Τοποθέτηση μέλους κ.Π.Χάρβαλος- Δ.Κατσής, αναφερθηκε σε βραχυπρόθεσμους  & μακροπρόθεσμους στόχους της επιτροπής…

Τοποθέτηση προέδρου της ΔΗΚΕΔΗΒΚ κ.Αρετή Μπάρλα, δήλωσε πρόθυμη να βοηθήσει σε ότι χρειαστεί …. 

Τοποθέτηση μέλους κ.Α.Παπαγιαννόπουλου – Τέλος συνεδρίασης επιτροπής

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ