Η μετά κορονοιού εποχή και οι επιπτώσεις στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικά στις τοπικές ποδοσφαιρικές ομάδες του δήμου μας.

0

Γιάννης Ευ Δαλιάνης

Αγαπητοί φίλοι ,σκέψεις πολλές βασανίζουν τις τελευταίες βδομάδες το σύνολο της κοινωνίας μας για τις εξελίξεις σε ολα τα επίπεδα(επαγγελματικά,τουριστικά,κοινωνικά,οικονομικά) που αφορούν την πατρίδα μας ελέω κορονοιού και ειδικά στην μετά κορονοιού εποχή.
Ο καθένας μας πλέον θα αναθεωρήσει αρκετά πράγματα και θα κινηθεί στους νέους κανονισμούς που μας επέβαλε η πανδημία.
Αυτή η ραγδαία αλλαγή σε ολα τα επίπεδα ήρθε να συγχωνευτεί με την διαρκή οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα μας  για μια 10ετία σχεδόν τώρα.
Ερχόμαστε τώρα στον μεγάλο προβληματισμό μου, ως εντεταλμένου συμβούλου αθλητισμού του δήμου μας για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τίς εφτά(7)ποδοσφαιρικές ομάδες του δήμου μας,την ομάδα μπάσκετ ΑΟ Πηγασος και την ομάδα βολευ Α.Ο Αιολος.
Οι ομάδες Μπάσκετ και Βόλευ θεωρώ οτι δεν θα αντιμετωπίσουν τόσο μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης αν και εκεί πάντα θα υπάρχει το πρόβλημα οτι ασχολούνται λιγότεροι παράγοντες απο ότι στις ποδοσφαιρικές ομάδες που παραδοσιακά είναι τα καμάρια των χωριών μας.
Μέσα απο τις ποδοσφαιρικές αυτές ομάδες πολλοί άνθρωποι έχουν προσφέρει είτε σαν αθλητές είτε σαν παράγοντες τις υπηρεσίες τους στα χωριά τους και απ το υστέρημα τους πολλές φορές.
Άλλωστε και ο υπογράφων ως αθλητής αρκετών ποδοσφαιρικων τοπικών ομάδων και ως παράγοντας του Α.Ο Πήγασου και του ΑΟ Ποσειδώνα Αστρους κατα το πρόσφατο παρελθον, γνωρίζω άριστα ποιοί άνθρωποι επί 25ετίας είναι αυτοί που  αγωνίζονται κάθε χρόνο για να κρατάνε τις ομάδες αυτές ζωντανές.
Δυστυχώς είναι σε κάθε χωριό λίγοι και οι ίδιοι.Δεν θα αντέξουν και το γνωρίζουν καλύτερα απ τον καθένα μας.
Δεν μπορούν να αντέξουν όταν οι πιο πολλοί απο αυτούς είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι δουλείες τους  λόγω της 10τους κρίσης αλλά και ειδικά τώρα εξ αιτίας του covit 19 θα έχουν κι άλλες σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις.
Είναι δύσκολο,είναι επίπονο και δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τις ομάδες.
Εμείς πρέπει να προλάβουμε αυτες τις καταστάσεις ρίχνοντας στο τραπέζι προτάσεις συγχώνευσης των ομάδων.
Οι ποδοσφαιρικές ομάδες μπορούν κάλλιστα απο 7 να γίνουν τρείς η και δύο.Την περίπτωση της μιας δεν την προτείνω για ευνόητους λόγους αν και αυτό το αφήνω στην κρίση των ανθρώπων που ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο μας.
Στήν περίπτωση των ομάδων που είναι μαζί με πολιτιστικούς συλλόγους εκει θα πρέπει να συζητηθούν προτάσεις(Νομικής μορφής) που θα πρέπει να απεγκλωβιστούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι απο τους αθλητικούς συλλόγους.
Το βασικό σε αυτό το εγχείρημα είναι η ειλικρίνεια και η καλή θέληση όλων μας για να μην φτάσουμε ως περιοχή να μην έχουμε ποδοσφαιρικές ομάδες σε λίγο καιρό απο τώρα.
Αυτό το εγχείρημα πρέπει να προστατευτεί εξ αρχής απο τους υγιείς ποδοσφαιρικά σκεπτόμενους ανθρώπους και να αφήσουμε στην άκρη τους τοπικούς ποδοσφαιρικούς εγωισμούς.
Θεωρώ οτι αφορά όλους μας η επιτυχία , όπως και θα μας  βαραίνει στο μέλλον η κατάθεση κάθε σφραγίδας ποδοσφαιρικου σωματείου της περιοχής μας στο πρωτοδικείο.
Είναι η ώρα ευθύνης για όλους μας.
θυμηθείτε τους μικρούς μας  φίλους  που στις 7 Δεκεμβριου 2019 στο Δημοτικό Γήπεδο Αστρους στην μεγαλη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πως χαμογελούσαν και πως  έπαιζαν μαζί φορόντας τις φανέλες των ομάδων των χωριών τους.
Ίσως απο τότε να μας έστειλαν το μήνυμα της ποδοσφαιρικής συνύπαρξης οι μπόμπιρες.
Και για να είμαι σαφέστατος για τις προθέσεις μου.
Δημοτικές αρχές έρχονται και παρέρχονται.
Αυτό το εγχείρημα αφορά την κοινωνία μας και προστατεύουμε απο τον αφανισμό το ερασιτεχικό ποδόσφαιρο.
Υ.Γ Μόλις  αρθούν τα μέτρα θα μπορέσουμε να πούμε και πιο πολλά απο κοντά με τους παράγοντες.
Σας ευχαριστώ.
Γιάννης Ευ Δαλιανης
Εντεταλμένος συμβουλος
Αθλητισμού
Δημοτικός Σύμβουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ