Εύη Τατούλη στη ΔΡΤ: Η ΝΔ είναι μια οικογένεια στελεχών (vid, ήχος)

0

Στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης φιλοξενήθηκε η πολιτευτής της ΝΔ, Εύη Τατούλη, σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη. Τα βασικά σημεία της συνέντευξης της κας Τατούλη:

Πολιτική κατάσταση – Ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: Εδώ και πολύ καιρό οι εξελίξεις είναι πολύ ρευστές. Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα, κάθε μέρα που περνάει κρύβει νέα δεδομένα. Οι εκλογές γίνονται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, άρα θα τις κάνει σε χρόνο που θα βολέψει τον ίδιο. Εκτιμώ ότι θα εξαντλήσει και το τελευταίο του περιθώριο, επομένως οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν μετά τις δημοτικές.

Οικονομικό κλίμα – Αλλάζει; Θα πρέπει να αρχίσει να αλλάζει αναγκαστικά. Η στάση της ΝΔ ήταν συνεπής και ψηφίστηκαν τα μέτρα που θεωρούνταν δίκαια. Σιγά-σιγά θα πρέπει να αρχίσουν να αποκαθίστανται οι αδικίες των μνημονίων των τελευταίων χρόνων.

Συνέδριο ΝΔ: Τί αποκόμισε – Φήμες για βουλευτικές λίστες: Η ΝΔ μπαίνει στην τελική ευθεία κομματικής ετοιμότητας και προσεχώς ο πρόεδρος θα ανακοινώσει τα ονόματα που θα μπουν στην πρώτη γραμμή του κομματικού αγώνα. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει την ευθύνη των πρωτοβουλιών του, είμαστε όλοι σε ετοιμότητα.

Για διαρροές περί υποψηφιότητάς της ή όχι στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο: Η ΝΔ δεν άγεται ούτε σύρεται από διαρροές. Ακούω τις φήμες, δεν με ενοχλούν. Πρώτος μου στόχος, να υπηρετήσω την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Στην επόμενη Βουλή, η εκπροσώπηση της Αρκαδίας θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Εφικτός ο στόχος των δύο βουλευτών. Τα πράγματα για να έχουν αξία, πρέπει να λέγονται πάνω στο τραπέζι. Η ΝΔ είναι μια οικογένεια πολιτών, μια οικογένεια στελεχών. Η συνύπαρξη σ’ αυτή την οικογένεια προϋποθέτει το στοιχείο της εντιμότητας και της δημοκρατικής ανοχής. Οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου, γνωρίζουν τη διαδρομή του καθενός. Η ΝΔ υπηρετεί αυτό που λέμε “δημοκρατικό πολιτισμό”. Εμείς θα σεβαστούμε τις επιλογές του προέδρου.

Για εκδήλωση με Κυρ. Μητσοτάκη στην Τρίπολη: Η πολιτική τις περισσότερες φορές δεν λέγεται, γίνεται. Η παρουσία μου στην Τρίπολη και στο συνέδριο είναι ενδεικτική του γεγονότος ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή του κόμματος. Δεν μπορεί να επιβληθεί κομματική πειθαρχία στην ψήφο των πολιτών. Μόνος στόχος του Κυρ. Μητσοτάκη η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Η υποστήριξή μας πρέπει να έχει τα στοιχεία της νηφαλιότητας και όχι ακρότητες.

Δηλώσεις Τατούλη κατά στελεχών ΝΔ., δηλώσεις Νίκα κατά Τατούλη – Σχόλιο: Αποφεύγω τα ψυχογραφήματα στην πολιτική, η οποία πρέπει να εκφράζει συγκεκριμένες ενέργειες και απόψεις. Οι ηγεσίες είναι εξαιρετικά προσεκτικές, γιατί αντιλαμβάνονται ότι οι αυριανές καταστάσεις δεν διαμορφώνονται από τις σημερινές εξελίξεις. Γνωρίζουμε ότι οι διαχρονικές μας σχέσεις δεν διαμορφώνονται από ευκαιριακές εξελίξεις. Ο καθένας από μας επιλέγει πού θα εμπιστευτεί την ψήφο του. Η δημοκρατία θέλει κότσια. Οι εκλογικοί αγώνες έχουν πάντα δεδομένα εκλογικά αποτελέσματα, που θα αξιολογηθούν. Δείτε σε βίντεο απόσπασμα από τη συνέντευξη της Εύης Τατούλη και ακούστε σε ήχο ολόκληρη τη συνέντευξη: Audio Player 00:00 Use Left/Right Arrow keys to advance one second, Up/Down arrows to advance ten seconds. 00:00 Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume. DOWNLOAD

Πηγή: http://www.drt915.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here