Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΣΕΙΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

1oς κύκλος: «Πως δε θα χάσω τον χρόνο μου και τα λεφτά μου από μια εξαγωγή. Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες».

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των μελών του, το Επιμελητήριο Αρκαδίας  σε συνεργασία με το Enterprise Greece, προκειμένου να συμβάλλουν στη σωστή πληροφόρηση των εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων και των εξαγωγέων που βρίσκονται κυρίως σε αρχικό στάδιο, διοργανώνουν δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών με θέμα «Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες».

Ο 1ος κύκλος ανοίγει με το πρώτο σεμινάριο που θα αφορά στις διαδικασίες εξαγωγής και θα διεξαχθεί  την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 5 μ.μ. – 9 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21 (είσοδος από 25ης Μαρτίου).

Το 2ο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, ώρες 5 μ.μ. – 9 μ.μ στον ίδιο χώρο

Όλες οι πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ
Τη μείωση των δικαιολογητικών που θα πρέπει να υποβάλλονται από όσους συμμετέχουν σε διαδικασία εξωδικαστικού μηχανισμού για χρέη που εμπεριέχουν και οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, προβλέπει απόφαση του ΕΦΚΑ. Με στόχο να υπάρξει εναρμόνιση με το υπουργείο Οικονομικών, καταργείται η υποχρέωση αναφοράς της οικονομικής κατάστασης, των λόγων της οικονομικής αδυναμίας και των προοπτικών της επιχείρησης του οφειλέτη, δήλωσης για κάθε μεταβίβαση ή επιβάρυνση περιουσιακού στοιχείου του οφειλέτη που έγινε εντός των τελευταίων πέντε ετών πριν από την υποβολή της αίτησης ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό κ.λπ.
Αναλυτικά η εγκύκλιος 32 -23/09/2022 – ΚΕΑΟ.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΑΔΕ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ
Από τις 31 Οκτωβρίου, αντί της 1ης Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η επιβολή των προστίμων και τα λουκέτα σε όσους καθυστερούν τη διαβίβαση των παραστατικών λιανικής πώλησης στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ. Ειδικότερα, με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο στη Βουλή παρατάθηκε η αρχική προθεσμία και προβλέπεται ότι οι κυρώσεις για τη μη διαβίβαση δεδομένων στοιχείων λιανικής πώλησης, που εκδίδονται μέσω Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ), στην εφαρμογή e-send της ΑΑΔΕ, θα ισχύσει το νέο καθεστώς προστίμων.

ΔΥΠΑ: ΜΕΧΡΙ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ, ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 14.800 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, στις 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία». Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 3.000 νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.   Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, ηλικίας 18-29 ετών, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

MyTEKA: “Ο ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ”
“Σήμερα, δίνουμε σάρκα και οστά στον έλεγχο που έχει κάποιος νέος πάνω στον ατομικό του κουμπαρά. Δημιουργούνται βαθμιαία όλα εκείνα τα ηλεκτρονικά εργαλεία που επιτρέπουν στον νέο άνθρωπο να βλέπει όποια στιγμή θέλει πώς εξελίσσονται τα πράγματα στον ατομικό του κουμπαρά σε σχέση με την επικουρική του σύνταξη”, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την παρουσίαση της νέας εφαρμογής του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ). Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η ανάπτυξη του myTEKA είναι ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της καλύτερης ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα παρέχει πλήρη ενημέρωση για τις εισφορές και την εξέλιξη της αποταμίευσής τους. Οι ασφαλισμένοι σταδιακά αποκτούν τον έλεγχο της επικουρικής τους σύνταξης και βλέπουν πού πραγματικά συγκεντρώνονται και επενδύονται οι εισφορές τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ