Επιστολή του Γιώργου Παπούλια προς το “Θεατρικό Εργαστήρι” Άστρους …

0

Χθες πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γ.Σ του Θεατρικού Εργαστηρίου Άστρους. Λόγω της αναγκαστικής απουσίας του ιδρυτικού μέλους  του εργαστηρίου Γ.Παπούλια,διαβάστηκε η παρακάτω επιστολή,με τις θερμές του ευχές του για μια δημιουργική χρονιά…

Αθήνα 14 Ιανουαρίου 2019

Σεβαστέ μου δάσκαλε, αγαπητοί συμμαθητές.

Με αφορμή την πρόσκληση για την εφετινή γενική συνέλευση θέλω πολύ σύντομα να μεταφέρω μερικά ζεστά λόγια που μου γέννησε η οδύνη της αναγκαστικής -για μια ακόμη χρονιά- απουσίας.Είναι περιττό να αναφέρω πόσο μου λείπει το εργαστήριο, ο δάσκαλός μας και η δημιουργική συντροφιά όλων μας.

Η βουτιά στον ψυχισμό μας, στα πιο εκλεκτά συναισθήματα και τις αρετές μας, ακόμα και στις αδυναμίες μας, τους φόβους και τις ματαιοδοξίες μας. Όλα αυτά που καλλιεργούνται μεθοδικά και εναρμονίζονται μουσικά μέσα από τις αδιάκοπες ώρες συλλογικού και ατομικού κόπου.

Από την κοινή απολαβή του πλούτου που μάζεψε ο δάσκαλος περιπλανώμενος ανά την Ευρώπη και την Ελλάδα και αποφάσισε να έρθει να τον μοιραστεί απλόχερα μαζί μας. Τους «εκλεκτούς» που κατάφεραν να το ανιχνεύσουν και να το εκτιμήσουν.

Η χαρά και η φωτεινότητα στα πρόσωπα μας κάθε φορά που συναντιόμαστε, έστω και πιο σπάνια τώρα πια και οι παρέες που έχουν χτιστεί μέσα στο εργαστήρι και παρασέρνουν λίγο λίγο προς το εύφορο έδαφος τον τοπικό βάλτο της μικρής μας κοινωνίας, αποτελούν το καταπραϋντικό υποκατάστατο.

Είναι το αποτέλεσμα αυτού του κόπου που μας κάνει πρωτίστως έναν-έναν καλύτερους ανθρώπους, γονείς, φίλους, επαγγελματίες, συντρόφους και συνοδοιπόρους και κατόπιν αποδοτικότερους και πιο χρήσιμους πολίτες.

Να παρατηρούμε την ομορφιά μέσα μας και γύρω μας και να την μεταδίδουμε, να την πολλαπλασιάζουμε αυτόφωτα και αυθεντικά. Για όλα αυτά, μαζί με τον πόνο της απουσίας αλλά και την σπαρταριστή υπερηφάνειατης συνέχειας, θέλω να ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου, να συνεχιστούν δημιουργικά, να ανθίζουν και να καρποφορούν και ταυτόχρονα να απλώνονται και ναριζώνουν στα τοπικά –και όχι μόνο- κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Κι όπως κάθε τι πολύτιμο στην εποχή μας, να διαφυλαχτούν και να προστατευτούν από τους φαύλους και ασεβείς καιρούς μας…


Με εγκάρδιους χαιρετισμούς και θερμότατες ευχές για όλο το έτος

Γιώργος Παπούλιας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here