Ενημέρωση περιφερειακών συμβούλων της Αρκαδίας από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη για τα έργα στην Π.Ε. & Άλλα νέα…

0
Ενημέρωση περιφερειακών συμβούλων της Αρκαδίας από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη για τα έργα στην Π.Ε.

Posted: 03 Jun 2022 12:09 PM PDT

Στην ενημέρωση των περιφερειακών συμβούλων Αρκαδίας σχετικά με τα έργα της Περιφερειακής Ενότητας προέβη ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Μανώλης Σκαντζός, χθες Πέμπτη 2 Ιουνίου, στα γραφεία της Π.Ε., στην Τρίπολη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν διεξοδικά η εξέλιξη των έργων της Π.Ε. Αρκαδίας καθώς και ο προγραμματισμός νέων σε όλα τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα, ενώ θα επακολουθήσει νέα συνάντηση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης την οποία απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας προς το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία ωστόσο δεν ανταποκρίθηκαν οι σύμβουλοι Αρκαδίας από τη μείζονα αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στα 138 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου – ελαφρή αύξηση στις νοσηλείες, ανήλθαν στις 42

Posted: 03 Jun 2022 12:28 PM PDT

Σε 138 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Ελαφρή αύξηση σημειώνει ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 3.641.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 3 Ιουνίου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι 3 Ιουνίου (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.641. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.464.666 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 48,8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 440 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 137.220 (3,8% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 125 (62,4% άνδρες) με διάμεση ηλικία 71 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 60 (48%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 65 (52%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.686 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 84 (ημερήσια μεταβολή -10,64%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 87 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 16 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.886 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 80 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου καταγράφηκαν 138 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 163.545.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 29, στην Π.Ε. Αρκαδίας 11, στην Π.Ε. Κορινθίας 32, στην Π.Ε. Λακωνίας 22 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 44.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Πέμπτη 2 Ιουνίου- συνολικά 42 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 1, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 0, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 8, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 6, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 12 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 15.

Στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου η πρώτη καταβολή χρημάτων από τους δήμους για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

Posted: 03 Jun 2022 12:27 PM PDT

Μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Ιουλίου θα γίνει η πληρωμή για την διαχείριση των απορριμμάτων στην μονάδα της Παλαιόχουνης. Η διακδικασία προβλέπει ότι οι δήμοι της πρώτης διαχειριστικής ενότητας (Αργολίδας, Κορινθίας και μέρους της Αρκαδίας) καθώς και οι τρεις επιπλέον δήμοι (Σπάρτης, Ελαφονήσου και Δυτικής Μάνης που εξυπηρετούνται προσωρινά στην πιο πάνω μονάδα) θα καταβάλουν τα σχετικά κονδύλια στον ΦοΔΣΑ, ο οποίος και θα τα διαθέσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να καταθέσει -ως αντισυμβαλλόμενο μέρος στην ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης- στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Αυτό έγινε γνωστό σε σύσκεψη που έγινε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου, στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, δημάρχων από τις περιοχές που διαθέτουν απορρίμματα στην μονάδα της Παλαιόχουνης, του προέδρου του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, όπως επίσης τεχνικών και νομικών συμβούλων της Περιφέρειας και της διαχειρίστριας εταιρείας.

Στην ίδια  συνεδρίαση, εξ άλλου, γνωστοποιήθηκε ότι ο ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στο Σπαθοβούνι αναμένεται να καταστεί λειτουργικός το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, ενώ ο περιφερειάρχης -που πραγματοποίησε αυτοψία το πρωί σήμερα στην μονάδα της Παλαιόχουνης- γνωστοποίησε ότι, όπως ενημερώθηκε σχετικά επί τόπου, οι υπολειπόμενες εργασίες που εκτελούνται εκεί και αφορούν στην οριστική διαχείριση είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη, τέλος, έγινε συζήτηση για το θέμα της ανακύκλωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι ξεκινούν άμεσα, με πρωτοβουλία του ΦοΔΣΑ, ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια, καθώς απότελεί σημαντικό κεφάλαιο η επιτυχία της ανακύκλωσης που αποσκοπεί στη μείωση του βάρους και του όγκου των σκουπιδιών. Πολύ σύντομα δε, ακολουθεί και η ανάλογη εκστρατεία της Περιφέρειας.

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας τόνισε ότι οι δήμοι -ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές- θα πρέπει να φροντίζουν να καθαρίζουν, όπως προβλέπεται από τον νόμο, το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

“Αν διαπιστώνουν ότι αδυνατούν να το πράξουν, μπορούν να ζητούν σχετικές προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια, προκειμένου να συνδράμει αυτή” δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Χρηματοδότηση 7,5 εκ ευρώ για εγγειοβελτιωτικές υποδομές επιδιώκει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το ΠΑΑ 2014 – 2020

Posted: 03 Jun 2022 12:18 PM PDT

Αιτήματα χρηματοδότησης έργων συνολικού προϋπολογισμού 7.595.000 ευρώ κατέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της δράσης 4.3. 1 “Υποδομές εγγείων βελτιώσεων” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις της Περιφέρειας αφορούν:

– Επέκταση δικτύων άρδευσης βορείου τμήματος ΤΟΕΒ Ηρας – Κουρτακίου, με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ

– Κατασκευή αρδευτικού έργου στο δυτικό Ξυλόκαστρο, με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ

– Εξοικονόμηση νερού και ενέργειας στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Φενεού με εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων αφ’ ενός ηλεκτρονικής υδροληψίας με κάρτα χρέωσης και αφ’ ετέρου τηλε-ελέγχου και διαρροών, με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ.

– Προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών μέτρων νερού ανά ώρα και ομαλού εκκινητή στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Ανάβαλου (Κιβέρι) στην Αργολίδα, με προϋπολογισμό 1.395.000 ευρώ.

Ξεκίνησε η πληρωμή αποζημιώσεων για το Μεσσήνη – Λάμπαινα, αρχίζουν τα έργα στο τμήμα Εύα – Λάμπαινα

Posted: 03 Jun 2022 12:17 PM PDT

Αρχισαν από χθες Πέμπτη 2 Ιουνίου οι πληρωμές αποζημιώσεων στους δικαιούχους παρόδιους ιδιοκτήτες στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού, στο κομμάτι από τη Μεσσήνη ώς τη Λάμπαινα.

Το εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού 8.670.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των αποζημιώσεων των παρόδιων ιδιοκτητών για τις απαλλοτριώσεις), αφορά στην βελτίωση των τμημάτων Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020.

Οπως έκανε γνωστό δε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το τμήμα από το οποίο θα ξεκινήσουν οι εργασίες είναι το Εύα – Λάμπαινα.

Πληρωμές της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε εργολήπτες, από την ερχόμενη Δευτέρα

Posted: 03 Jun 2022 12:15 PM PDT

Ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτερα 6 Ιουνίου η πληρωμή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνολικού ποσού 4,5 εκ ευρώ προς εργολήπτες.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, η πληρωμή θα γίνει με σειρά κατάταξης, χωρίς παρεκκλίσεις.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα απομακρύνονται τα περιεχόμενα των παλαιών αποθηκών Πολιτικής Προστασίας, στην οδό Καλαμών, της Τρίπολης

Posted: 03 Jun 2022 12:14 PM PDT

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα μετακινηθούν τα υλικά που βρίσκονται στις παλαιές αποθήκες της Πολιτικής Προστασίας, στην Τρίπολη, στο πλαίσιο σχετικών αποφάσεων που θα υπογραφούν.

Οπως δήλωσε, ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όποιο υλικό στις εν λόγω αποθήκες αξιολογηθεί ότι παραμένει χρήσιμο θα αξιοποιηθεί ενώ για όσα έχουν καταστραφεί θα υπογραφούν πρωτόκολλα καταστροφής.

Μετά την απομάκρυνση των πιο πάνω υλικών, όπως και ορισμένων ειδών από άλλες Διευθύνσεις, θα ακολουθήσει άμεσα η κατεδάφιση όλων των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στον εν λόγω χώρο επί της οδού Καλαμών, στην Τρίπολη.

Στον συγκεκριμένο χώρο, συνέχισε ο περιφερειάρχης, θα ξεκινήσει η κατασκευή του Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας με χρηματοδότηση της πολιτείας.

Οπως είναι γνωστό, πλέον η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει οργανώσει στις έδρες και των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, αποθήκες πολιτικής προστασίας, με όλα τα απαραίτητα υλικά και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις το φετινό καλοκαίρι

Posted: 03 Jun 2022 12:12 PM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να συνδράμει οικονομικά τουλάχιστον 50 πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται το φετινό καλοκαίρι στις 5 Περιφερειακές της Ενότητες.

Αυτό γνωστοποιήθηκε σε σύσκεψη που υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα έγινε αργά το απόγευμα χθες Πέμπτη 2 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με αντικείμενο τις φετινές θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, τα σχετικά αιτήματα προς την Περιφέρεια αξιολογήθηκαν, ενώ για όσα απορρίφθηκαν υπάρχει πλήρης αιτιολόγηση.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε εκδηλώσεις με διεθνές πρόσημο, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, το οποίο η Περιφέρεια θα συνδράμει -“όπως και κάθε διεθνή διοργάνωση με την προϋπόθεση ότι οι εκδηλώσεις τους θα εξακτινώνονται σε όλη την Περιφέρεια” όπως τόνισε ο Π. Νίκας.

Σε εξέλιξη έργα ασφαλτόστρωσης στην Π.Ε. Λακωνίας, αυτοψίες από τον αντιπεριφερειάρχη

Posted: 03 Jun 2022 12:11 PM PDT

Σε εξέλιξη βρίσκεται το προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργο της Π.Ε. Λακωνίας που αφορά στην βελτίωση και τη σήμανση στην επαρχιακή οδό 33 Μολάοι – Παπαδιάνικα – από Ε.Ο. και της επαρχιακή οδού 34 Βελιές – Δαιμονιά – Νεάπολη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών, επισκεπτόμενος τις Βελιές του Δήμου Μονεμβασίας όπου μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα των ασφαλτοστρώσεων, οι οποίες -όπως σημείωσε- “πραγματοποιούνται σύμφωνα με την μελέτη και επιβλέπονται σωστά, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι το αναμενόμενο”.

Ας σημειωθεί ότι το εν λόγω έργο επιβλέπουν συνεχώς ο προϊστάμενος των Συγκοινωνιακών Εργων και ο επιβλέπων μηχανικός που έχει ορίσει η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Λακωνίας.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας είχε επισκεφθεί τον δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο, με τον οποίον επιθεώρησαν από κοινού τις εισόδους και εξόδους της Σκάλας και του Βλαχιωτιού καθώς το οδόστρωμα της παλαιάς γέφυρας.

Οπως έγινε γνωστό, θα ακολουθήσει αυτοψία από την Διεύθυνση Τ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας στα εν λόγω σημεία και στη συνέχεια θα γίνει συντήρηση, όπου απαιτείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here