«Εις γνώσιν του υπουργείου» η αστυνομική επιχείρηση στο Joker

0

Μια διαφορετική εκδοχή σε σχέση με την επίσημη θέση του υπουργείου Πολιτισμού – καταρρίπτοντας τα όσα είπε για το θέμα η υπουργός Λίνα Μενδώνη – παρουσίασε στην κατάθεση που έδωσε στις αρχές, η υπάλληλος που ξεκίνησε τη διαδικασία για τους αστυνομικούς ελέγχους που έγιναν σε κινηματογραφικές αίθουσες που έπαιζαν την ταινία Τζόκερ. 

Η Λίνα Μενδώνη σε δηλώσεις της ανέφερε ότι δυο γυναίκες υπάλληλοι έκαναν τις καταγγελίες στην αστυνομία, αλλά έδρασαν αυτοβούλως, χωρίς να ενημερώσουν την ιεραρχία και χωρίς να έχουν τέτοια αρμοδιότητα. Καταδίκασε το περιστατικό και υποστήριξε ότι θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την τιμωρία τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού περιέγραψε ότι όλα ξεκίνησαν όταν πολίτες έκαναν καταγγελίες ότι ανήλικοι παρακολουθούν σε διάφορα σινεμά της Αττικής την ταινία Τζόκερ, της οποίας η προβολή απαγορεύεται σε παιδιά. Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε η υπάλληλος, το Τμήμα στο οποίο ανήκει ήρθε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για να γίνουν έλεγχοι. Μάλιστα, όπως κατέθεσε, όλα έγιναν σε συνεννόηση με την προϊσταμένη της.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι, η ίδια αποφάσισε να πάει σε δύο κινηματογράφους, στο Μαρούσι και στα Πατήσια, και να κάνει ελέγχους. Αρχικά πήγε στο Mall του Αμαρουσίου και διαπίστωσε ότι ανήλικοι αγοράζουν εισιτήρια για τον Τζόκερ. Έτσι, ειδοποίησε την Αστυνομία, αφού πρώτα ο Εισαγγελέας είχε δώσει τη σχετική προφορική εντολή. Σύμφωνα με την ίδια, περιπολικό του τοπικού τμήματος έφτασε στο σινεμά. Άνοιξαν τα φώτα της αίθουσας και προσήχθησαν στο Τοπικό Τμήμα συνολικά εφτά ασυνόδευτα ανήλικα αλλά και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου. Η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για τους γονείς των ανηλίκων αλλά και για τον υπεύθυνο του σινεμά.

Επιπλέον η υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία ανήκει στην επιτροπή γνωμοδοτικών επιτροπών για την καταλληλότητα των κινηματογραφικών έργων, μετέβη και η ίδια στο Τοπικό Τμήμα μαζί με τους προσαχθέντες, γεγονός που δείχνει ότι η διαδικασία ήταν οργανωμένη και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Τμήματός της και του Εισαγγελέα.

Την επόμενη ημέρα υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού μετέβη σε σινεμά στα Πατήσια και κίνησε ξανά την ίδια διαδικασία. Στα Πατήσια βρέθηκαν οχτώ ασυνόδευτα ανήλικα και ακόμα τέσσερα, τα οποία παρακολουθούσαν την ταινία με τους γονείς τους. Και σε αυτή την περίπτωση αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος έφτασαν στην αίθουσα, μόνο που αυτή τη φορά δεν έγιναν προσαγωγές αλλά απλή καταγραφή.

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει μία εμφανής διαφοροποίηση σε σχέση με τη θέση του υπουργείου Πολιτισμού, που υποστηρίζει ότι το υπουργείο δεν γνώριζε για τις συγκεκριμένες ενέργειες στα σινεμά, και της ίδιας της υπαλλήλου που υποστηρίζει ότι όλα έγιναν οργανωμένα.

/tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here