Δ.Κατσής: Οφείλουμε να απαντάμε άμεσα ,στα αιτήματα, στις δημόσιες επώνυμες καταγγελίες & ερωτήματα των δημοτών μας…

2

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ για την ανάδειξη του νέου προεδρείου (δείτε εδώ) ,ακολούθησε  η δήλωση του νεοεκλεγέντος προέδρου κ,Δ.Κατσή (δείτε εδώ) 

Μετά το πέρας της σύντομης δήλωσης του κ.Κατσή, με την λήψη των νέων καθηκόντων του, σε χαλαρή κουβέντα που κάναμε, του ζήτησα να μου ξεδιπλώσει τις σκέψεις του σχετικά με την αναβάθμιση και τις αλλαγές που ανακοίνωσε και επιθυμεί να κάνει για το Δ.Σ,  καθώς και να μου απαντήσει στα παρακάτω δικά σας ερωτήματα:

1.Εκτός από την αυτονόητη δημοκρατική λειτουργία που πρεσβεύει για να λειτουργεί το Δ.Σ, ποια θα είναι η θέση σου ως πρόεδρος σχετικά με σοβαρά θέματα  που επηρεάζουν την εικόνα & την ποιότητα ζωής του δήμου μας, όπως την δημόσια υγεία, το περιβάλλον ,τα ΑμεΑ ,το κυκλοφοριακό ,είσαι διατεθειμένος να τα φέρεις στο Δ.Σ για να τα αναδείξεις και να συγκρουστείς  ;

2. Σχετικά με τις δημόσιες επώνυμες καταγγελίες, παρεμβάσεις, αιτήματα  & ερωτήματα δημοτών, που δε παίρνουν  ποτέ απάντηση, τί προτίθεσαι να κάνεις; Πιο συγκεκριμένα, αιτήματα δημοτών , ή παρεμβάσεις που έχουμε κάνει εμείς κατά διαστήματα μέσα από το  astros-kynourianews, μεταφέροντας δημόσια  ερωτήματα & καταγγελίες που έστειλαν δημότες και αφορούσαν: Το Μουσείο, τις φωτιές στα σκουπίδια πρόσφατα και εκκρεμούν και δικογραφίες από ιδιώτες για το θέμα, την μη τήρηση των κανόνων της λαϊκής αγοράς, για τα βοθρολύματα στην παραλία το καλοκαίρι , για ανύπαρκτη τουριστική προβολή, την ιστοσελίδα του δήμου με λάθη και παραλήψεις κ.α…γιατί δεν απαντάτε ως οφείλετε δημόσια;

3.Θέλω να μου πείτε 3 θέματα που θα φέρετε με δική σας πρωτοβουλία στο Δ.Σ

Ο κ.Κατσής μου απάντησε, ότι σίγουρα λάθη και παραλήψεις έχουν γίνει, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο σε όλα τα θέματα που δείξατε και ο ίδιος το έχω διαπιστώσει .Η εκάστοτε δημοτική αρχή όπως δήλωσε, πρέπει να σέβεται τον πολίτη είτε την ψήφησε είτε όχι. Οφείλουμε να απαντάμε άμεσα ,στα αιτήματα, στις δημόσιες επώνυμες καταγγελίες & ερωτήματα των δημοτών μας.

Δεσμεύομαι προσωπικά ,οτι μεγάλα θέματα – αιτήματα & καταγγελίες που δημοσιοποιούνται ή κατατίθεται επώνυμα στον δήμο, θα παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου  και θα έρχονται άμεσα στο Δ.Σ.

Τα 3 πρώτα θέματα που θα φέρω άμεσα στο Δ.Σ είναι:

α) Το θέμα του Μουσείου του Άστρους, όλα στο φως, πού έγιναν λάθη και πού παραλήψεις; πώς πάμε παρακάτω ,να καταγραφούν όλες οι απόψεις και να συνεργαστούμε με συμπολίτες μας που γνωρίζουν το θέμα και με νομικούς. β) τις φωτιές που μπαίνουν  στα σκουπίδια γ) Το κληροδότημα Γκαύρου και αργότερα όλα τα κληροδοτήματα και πώς τα  διαχειρίζονται

Ευχαρίστησα τον κ Κατσή για τις απαντήσεις που μου έδωσε ,ανανεώνοντας το ραντεβού μας πολύ σύντομα για να δούμε αν θα κάνει πράξη τα παραπάνω.

 

Ο τοπικός ιστότοπος astros-kynourianews.gr,πιστό στις αρχές και τις αξίες του, δεν δημοσιεύει  κανένα ανώνυμο σχόλιο που ευτελίζει πρόσωπα ή δημιουργεί κλίμα υπέρ ή κατά κάποιου ,σπιλώνοντας πρόσωπα με ανακρίβειες και ανταλλάγματα.

Το astros-kynourianews.gr,δημιουργήθηκε για να δώσει βήμα ελεύθερης έκφρασης σε όλους εσάς για να εκφράζετε δημοκρατικά τις απόψεις σας, είτε μέσα από άρθρα, είτε μέσα από  εκπομπές που οργανώνουμε, πάντα μέσα  στους κανόνες δεοντολογίας μας.

Δεν φίμωσε ποτέ κανένα ή έκανε  μοντάζ  ,στα λεγόμενα των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δ/σ, και δημοτών.

Για τους παραπάνω λόγους, εμείς δεν γινόμαστε υποχείρια κανενός, συνεχίζουμε  να εκφράσουμε τις απόψεις μας και απόψεις σας , κάνουμε πράξη την “Αντικειμενική και Ανεξάρτητη Ενημέρωση”.

Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση προς όλους ,για την ενημερωτική εκπομπή “Εσύ έχεις τον λόγο!”

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Έχουμε ρωτήσει θεσμικά το δήμο μας και περιμένουμε υπομονετικά και ευγενικά τον κοινό νου. Έχουμε αριθμούς πρωτοκόλλου χωρίς απάντηση μέχρι σήμερα. π.χ. Αρ. πρωτοκόλλου: 7727/22-6-2021 Αριθμός πρωτοκόλλου: 16815/14-12-2020, Αριθμός πρωτοκόλλου: 9118/26-07-2021.

  «Πότε θα αναρτήσετε σύμφωνα με το τουριστικό πρόγραμμα σας ,στην ιστοσελίδα του δήμου δύο φωτογραφίες με δύο λέξεις, την πινακίδα του «Ιερού Χώρου» της Β’ Εθνοσυνέλευσης και την πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη?»

 2. Αγαπητέ Κυριε Κατσή,

  Αφού σας συγχαρώ για την εκλογή σας στην θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένω και εγώ μαζί με άλλους συμπολίτες μας να δω στην πράξη την πρόσκληση για ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ συνεργασία Δημοτικού Συμβουλίου με ενεργούς πολίτες, με συλλόγους, με οργανισμούς θεσμικούς και πολιτών καθώς και Ακαδημαϊκών ιδρυμάτων για την Τοπική Ανάπτυξη και την οικονομική ανάταξη των ορεινών χωριών του Δήμου!

  Τα κατά συρροή και κατ’ επανάληψη θέματα τήρησης της “κοινής ησυχίας” όπως ορίζονται απο τον ΝΟΜΟ καθώς και η αραστή συνύπαρξη επαγγελματιών και κατοίκων ιδιαίτερα σε ζωνες μεγάλης κινησης είναι επισης μια “καυτη πατάτα” που διαιωνίζεται χωρις ουσιαστικη λύση !

  Επι τω εργω λοιπόν ..

  Με τις καλυτερες ευχές για τις κάλλιστες των αποφάσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here