ΔΥΠΑ -ΟΑΕΔ: Έρχονται έξι προγράμματα με 53.220 θέσεις τις επόμενες 100 μέρες

0

Στο «φουλ» εργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΥΠΑ (πρ. ΟΑΕΔ) προκειμένου να εκδοθούν έξι νέα προγράμματα για ανέργους που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α) προγραμματίζει να «τρέξουν» συνολικά έξι προγράμματα μέχρι τα Χριστούγεννα και θα απευθύνονται συνολικά σε  53.220 ανέργους.

Ειδικότερα:

— Το πρώτο πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 3.220 ελεύθερων επαγγελματιών 30-45 ετών στις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.  Επιπλέον, η δράση αφορά 220 νέες επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει πρώην άνεργοι ηλικίας 30-45 ετών στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Αναμένεται να εκδοθεί εντός του Οκτωβρίου.

— Το τρίτο πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α, ηλικίας 45 ετών και άνω, σε περιοχές με πολύ υψηλή ανεργία. Αναμένεται στις αρχές Νοεμβρίου.

— Το τέταρτο πρόγραμμα αφορά την απασχόληση 10.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η προκήρυξη του προγράμματος θα εκδοθεί εντός του Νοεμβρίου.

— Και το έκτο αφορά το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων – επανειδίκευσης και βραχυπρόθεσμης απασχόλησης για 15.000 ανέργους (25-45 ετών). Το πρόγραμμα αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα..aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here