ΔΕΝ  ΕΧΕΤΕ ; ΘΑ  ΔΕΙΤΕ  ΤΑ  ΡΑΔΙΚΙΑ … ΑΝΑΠΟΔΑ  ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΙ

0

Γράφει ο Θοδωρής   Βαρίκος

Πως τον είπε ρε αδέλφια, εκείνον το στίχο , ο  τραγουδιστής – συνθέτης  Διονύσης Σαββόπουλος, σε  μια  κρίσιμη απελπιστική στιγμή  του; : «Μέσα μου έχω πράγμα,  πράγμα , ζορισμένο και βουβό ,  θέλω να χορεύω και να κάνω εμετό». Κάπως έτσι αισθάνομαι και εγώ τούτη την εποχή, και δεν μου συμβαίνει ξέρετε, συχνά, για αυτό άλλωστε, και δεν γράφω για να γράφω,  παρά μόνον ,όταν έχω κάτι να πω, για να . .  . ηρεμήσω –και εγώ και εσείς, υποθέτω.

Μπαίνω  κατευθείαν στα ζητήματα που με ζορίζουν,  και είναι  :  Υπαρξιακά(ζωής και θανάτου δηλαδή), ουσιαστικά– δομικά(τι πολίτευμα ,εν τέλει έχουμε) , πατριωτικά(μας ενδιαφέρει κοντολογίς  η  ύπαρξη της Ελλάδας) και λαικά(οι  έχοντες και κατέχοντες,. . . μπέηδες και δερβίσηδες,  και οι πολλοί  σκυμμένοι,  πεινασμένοι και συκοφαντημένοι ;).

                        Κοινωνική ζούγκλα

Λοιπόν  , αρχίζω από τα υπαρξιακά : Τελικά το μαράζι σας , τις εμμονές σας  και το μίσος σας , το πήγατε μέχρι τέλους. Και  αυτό, με την ουσιαστική κατάργηση του ΕΘΝΙΚΟΥ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΥΓΕΙΑΣ(ΕΣΥ)και χωρίς έλεος,  καταντήσατε  τον πυρήνα της ανθρώπινης  ύπαρξης –ζωής,  δηλαδή της ανθρώπινης υγείας,  τους μεν  τους άρρωστους  σε . . .  πελάτες , τους δε γιατρούς σε μαχητικούς    ανταγωνιστικούς εμποράκους. ;  Εγώ  γιατρός δεν είμαι, αλλά  να τι λένε οι ίδιοι  , που τα  ξέρουν   από μέσα, καλύτερα : 1ονΟ νόμος  αυτός(για την υγεία) θα μεγαλώσει  τις λίστες αναμονής, γιατί στο ΕΣΥ, θα δουλεύουν  λιγότεροι γιατροί  2ον ο ανταγωνισμός, και όχι η συνεργασία των γιατρών,  θα βαρέσει  κόκκινο, γιατί τον άρρωστο θα τον βλέπουν πλέον ως πελάτη , για να τον . .. σπρώξουν  σε ιδιωτική κλινική η σε ιατρείο τους  3ον περισσότερα λεφτά από ασθενείς ,είτε πάνε στα  ιδιωτικά νοσοκομεία  είτε στα απογευματινά  χειρουργεία, των  δημόσιων νοσοκομείων, που  όμως ,θα τα πληρώνουν οι  ασθενείς. Είναι  σύγχρονα και  καλύτερα τα μέτρα αυτά ; Ο πατέρας του Κυριάκου πήγε να κάνει τα ίδια  ακριβώς, με το Νόμο 2071 του 1992, αλλά οι γιατροί και τότε δεν . . .  ξεγελάστηκαν και καταργήθηκε. Το  ίδιο θα πάθει και ο Κυριάκος, αφού και οι δύο γιατροί « σωματοφυλακές» του  συνδικαλιστές  της Ν.Δ οι   Πρόεδροι, Θαν. Εξαδάκτυλος   ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΥ  ΙΑΤΡΙΚΟΎ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ,  και η Ματίνα Παγώνη της ΕΙΝΑΠ και όχι μόνον,  ζητούν να πάρει πίσω τα άρθρα 7 και 10, που δρομολογούν την  κατάργηση του ΕΣΥ.    Γιατί όμως αυτή η επιμονή,  της κυβέρνησης ;  Φυσικά για να αβαντάρουν τα επιχειρηματικά  συμφέροντα  υγείας και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές της υγείας.  Για αυτό, ως σκώρος ροκάνιζαν, όλα τα χρόνια τα δημόσια Νοσοκομεία, για να τα εξευτελίσουν , και να τα παραδώσουν  ηρεμα.

                           ΕΔΩ   ΤΑ   ΟΜΟΡΦΑ

Στη  φλώρινα , λέει το δικαστήριο , αναγνώρισε τη «Μακεδονική» γλώσσα (σε ΜΚΟ τρομάρα τους), και μάλιστα να διδάσκεται σε Δημοτικά και Λύκεια.  Αυτά κατόρθωσε ο  Τσίπρας,  με τη συμφωνία των  Πρεσπών. Μετά λέει θα ζητήσουν και Μακεδονική μειονότητα στη Βόρεια Ελλάδα. Όχι  παίζουμε. Και τώρα πάει ο Τσίπρας . . .  κατουρημένος στη   Μακεδονία  για να τους πει,  τι ; Να  πάρουν  πίσω, εκείνα που υπέγραφε  ο ίδιος , με τον Κοτζιά ;  Και ο Μητσοτάκης , που ξεγέλασε τους ψηφοφόρους του, υποσχόμενος , ότι θα … επαναδιαπραγματευτεί  την  … βλαπτική και επιζήμια συμφωνία ,ως προς τη γλώσσα  και την εθνική ταυτότητα  –ιθαγένεια , όπως «ούρλιαζε» τότε, τι έκανε ;  Απλώς  , όπως τον «κάρφωσε»(καλά του έκανε)  ο πρώην πρόεδρος του «Ποταμιού»  Σταύρος  Θοδωράκης, τον έψησε  τελικά  να ψηφίσει υπέρ ,μαζί με τον Σύριζα, τη συμφωνία στη  βουλή,(μόλις  156 ψήφοι  για  ένα λεπτό εθνικό θέμα) για να μην έχει αυτός  το πρόβλημα  της  ονομασίας, όταν θα γίνει κυβέρνηση. Και έγινε  κυβέρνηση, αλλά , φευ ,τα πήρε τα Σκόπια αγκαζέ(για Ευρώπη , ΝΑΤΟ, ΟΗΕ)  και τον . . . «ευγνωμονούν»  τώρα  οι Σκοπιανοί. Ποια διαπραγμάτευση  ο σκυφτός ; Και  φθάσαμε τώρα, να σκοτώνονται  Σύ-ριζα και Ν.Δ, για το ποιος  είναι περισσότερο στρατιώτης— γιουσουφάκι  των Αμερικάνων και Γερμανών. Για τέτοια  ρετάλια μιλάμε. Καλά  να πάθουμε, τέτοια   ψώνια –λαός ,που είμαστε.

Ο  μέγας  Οτσαλάν(« ο πράκτορας»  ντε, των Αμερικάνων , κατά τους ελληνόφωνους  «Ελληνες»  των ξένων,  με 23 χρόνια τώρα , στη ψειρού) , μας πάει στο Ευρωπαικό δικαστήριο , για το. . . παιχνίδι  της παράδοσης του, στους Τούρκους ,από το Σημίτη ,Πάγκαλο, και ΣΙΑ. . Εκεί να εξευτελιστεί η χώρα μας και το σύστημα  Σημίτη  , μαζί με όλα τα ωραία  του(Μαδρίτη— παράδοση στην Τουρκία, χρηματιστήρια, Ζίμενς,  ταυτότητες, μίζες, ολυμπιακούς), μπας και … ψυλλιαστούν  τίποτα  επιτέλους, από τον καλυτερότερο  ντε, τα  . . . πνευματικά του παιδιά  —δηλ. ο Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ.

Η  κυβέρνηση  έκανε λένε … επίθεση στις τράπεζες  για πλειστηριασμούς και δάνεια. Σοβαρά ;  Και πότε το θυμήθηκε,  ελάχιστους μήνες πριν τις εκλογές ;  Τη κόψανε τα ξυράφια  όψιμα ; Ματώνω  από τις τράπεζες  μου(μας) τα παίρνουν  τοκογλυφικά,   λόγω επιτοκίων. Η  ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όμως,  πότε θα επιστρέψουν τα 354 και τα 325  εκατ.  αντίστοιχα στις τράπεζες,  για τα κομματικά δάνειά τους ; Εκεί εγγυήσεις και υποθήκες,  γιόκ ;  Δίναμε αέρα για εγγυήσεις ,κατέθεσε,ο ψυχάρης  στη Βουλή. Και τα σκυλιά δεμένα.  Όσο για τους πλειστηριασμούς  Σύριζα και ΝΔ σκασμός, γιατί ο Τσακαλωτος , τους έκανε νόμο  και  ηλεκτρονικούς, και η ΝΔ, χειροκροτούσε,   για να μην το κάνει η ίδια. Τέτοιες  … κρυφοπουτανιες. Και οι μηνύσεις φθάσανε ουρανό.

Σχετικά   με τις υποκλοπές και παρακολουθήσεις. Τα έζησα από μέσα  και από κοντα, από τον πατριώτη μου(Αρκάς) Μαυρίκη , Γρυλλάκη  κ.α, με την κυβέρνηση του πατέρα ,  Μητσοτάκη. Απλώς είχα μια απορία, γιατί άργησαν να βγούνε στο μειντάνι   τα καινούργια.. Και μόνον , ότι δεν καλούν να καταθέσει στη βουλή, την ΑΑΔΕ, τουτέστιν τον  αρμόδιο  και γνώστη  φρουρό των επικοινωνιών , ο βασιλιάς είναι … τσίτσιδος.  Πάντα  δεν πίστευα  τη … γουρουνιά , φορτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες –ανίατος  αρρώστια  και μεταδοτική.

Μια επανόρθωση  :  Ο αείμνηστος αρεοπαγίτης φίλος μου, Κώστας  Κούκλης, δεν είχε διοριστεί, όπως  από λάθος  έγραψα,  δήμαρχος Καλαμάτας από την κυβέρνηση της επταετίας, αλλά από την τότε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όπως όλοι οι δικαστικοί, με αποστολή να οργανώσουν τις πρώτες ((1975) αυτοδιοικητικές —δημοτικές εκλογές.

Μετά από τα παραπάνω,  λογικά, δεν θέλω να χορέψω και να κάνω εμετό ; Ελάτε και εσείς στον «ΠΥΡΑΥΛΟ»  στο  Άστρος,   που τραγουδάω, με τη Δέσποινα, κάθε Σάββατο, να  χορέψουμε  και να ξεράσουμε μαζί ,μήπως  ξαλαφρώσουμε –θα καθαρίσουν ο Στράτης και  ο Πλατάνας.   Α  το ξέχασα  : Και  Κυριακές  ψαλτήριο(για να ξεπλένονται οι  όποιες . .  .αμαρτίες μου, όπως καλή ώρα, του πατέρα Αντώνιου  και της πρεσβυτέρας), στον Άγιο Κωνσταντίνο στον Άγιο  Ανδρέα, μαζί  με τον. .  . συγγραφέα  ασκητή  Πάπα  Γιώργη Πετρή. Αμέ  είμαι  και χριστιανός Ορθόδοξος , όχι  όμως  ορθοπολιτικός  της Παγκοσμιοποίησης, του Σόρρος,  Σβάμπ, Ρότσιλντ , Ροκφέλλερ, ούτε  γονέας  Αλφα, Βήτα,  Γάμα. ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 34 ΦΎΛΛΟ, ΑΠΌ ΤΑ 62. ΝΑ εξηγούμεθα , εντάξει ;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here