Γενική απεργία με πορείες και συλλαλητήρια

0

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές» αναφέρει η ΓΣΕΕ στο κάλεσμά της.

Ξεχωριστές διαδηλώσεις θα πραγματοποιήσουν Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων». Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, στον Πειραιά για τις 10.30 π.μ., στην είσοδο ΣΕΜΠΟ στην COSCO και στη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Παράλληλα, απεργιακή συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσουν πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, στις 11.00 το πρωί στο Πολυτεχνείο.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.) απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της δύναμης του για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, στις 11:00 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ. ενώ, όπως προείπαμε, το ΠΑΜΕ θα διαδηλώσει με αφετηρία το Άγαλμα Βενιζέλου, στις 10 το πρωί.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό σιδηρόδρομο, τραμ και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, ενώ δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια.

Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία (ΟΑΣΑ)από την έναρξη της βάρδιας (05:00 το πρωί) έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν την κυβέρνηση «για αντιλαϊκή πολιτική, για απαξίωση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών» και διεκδικούν μεταξύ άλλων υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας, προσλήψεις προσωπικού, κάλυψη των ελλείψεων σε ανταλλακτικά, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Στους δρόμους και οι μαθητές

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια πορεία θα πραγματοποιήσει στις 10:00 και η Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Αθήνας.

Στο κάλεσμά της αναφέρει: «Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και δυναμικά τον δίκαιο αγώνα μας! Το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην κατατεθεί! Αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει! Από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές έχουμε κάνει αισθητή την παρουσία μας με τις δεκάδες κινητοποιήσεις μας και τις μεγάλες μαθητικές μας πορείες στις 29 Οκτώβρη σε πάνω από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταθέσει το απαράδεκτο νομοσχέδιό της που κάνει ακόμα χειρότερο το ήδη εξοντωτικό σχολείο. Η κυβέρνηση που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και οι συνεργάτες της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους με ακόμα πιο μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει. Απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας η κυβέρνηση απαντά με συκοφαντία, ΜΑΤ και χημικά. Η τρομοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».

//tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here