Άλλο ένα θεάρεστο έργο Τατούλη ολοκληρώνει ο Νίκας.

0

Άλλο ένα θεάρεστο έργο Τατούλη ολοκληρώνει ο Νίκας.

Άλλο ένα έργο προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ, αυτό της παράδοσης του οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο μεγάλο κεφάλαιο, που ξεκίνησε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή Τατούλη, ολοκληρώνει η τωρινή περιφερειακή αρχή Νίκα.

Αφού αποδεκάτισαν, αποψίλωσαν και διέλυσαν τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, τώρα μας λένε δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να δοθεί το έργο του οδοφωτισμού σε ιδιώτες.

Αν το έργο του οδοφωτισμού προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ γίνονταν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, θα δούλευαν εκατοντάδες εργατοϋπάλληλοι και επιστήμονες.

Όμως οι δυνάμεις της Ν.Δ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κεντρική επιλογή την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων, θέλουν την Περιφέρεια και τους Δήμους μηχανισμούς ντήλερ παράδοσης υπηρεσιών και έργων στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Διαφωνούν μόνο στο ποιος εργολάβος θα πάρει τη δουλειά ή στο ποιος θα είναι στο τιμόνι της Περιφερειακής Αρχής, για να διαχειρίζεται και να υλοποιεί αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.         

 

Τρίπολη 5-5-2022

2,1 εκατομμύρια ευρώ πανωπροίκια στο αμαρτωλό έργο Τζάνε-Καλαμάκι.

Άλλη μια παράσταση του θεάτρου του παραλόγου, για το αμαρτωλό οδικό έργο στη Μεσσηνία στο Τζάνε-Καλαμάκι, παίχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τα στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ πότε ντρέπονται και πότε είναι περήφανα για το έργο, ανάλογα αν βρίσκονται στο τιμόνι της Περιφερειακής Αρχής ή στην αντιπολίτευση.

Για ένα οδικό έργο 7km με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και χωρίς διάζωμα στη μέση (4km νέα χάραξη και 3km βελτίωση υφιστάμενης οδού) το 2013 υπογράφηκε σύμβαση 15 εκατομμύρια ευρώ. Το 2018 υπογράφηκε Συμπληρωματική Σύμβαση άλλα 7 εκατ. ευρώ και το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Θα απαιτηθούν άλλα 20 εκατ. ευρώ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε αποζημίωση 2,1 εκατ. ευρώ για πρόσθετο μεταφορικό έργο!!! κύρια χωματουργικών.

Πρόσθετο μεταφορικό έργο!!! που συμφωνούν και οι πρώην και οι νυν ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο.

Έρχονται δέκα χρόνια μετά, για να εγκρίνουν πρόσθετο μεταφορικό έργο!!! με τον 9ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα και ας έχουν εγκριθεί και υπογραφεί μέχρι τώρα άλλοι 8 Ανακεφαλαιωτικοί Πίνακες (4 επί της πρώην περιφερειακής αρχής και 4 της νυν).

Βρισκόμαστε στην αρχή των διεκδικήσεων από την κατασκευάστρια εταιρεία. Έχουν ήδη δοθεί 300.000 για άρση της διάλυσης της εργολαβίας πριν δυο χρόνια και εκκρεμούν διεκδικήσεις δεκάδων εκατ. ευρώ για σταλίες!!! για περιπορείες!!! και για άλλα περίεργα.

Εμείς ζητήσαμε να δοθούν στην Οικονομική Επιτροπή στοιχεία για το ποιο είναι το πρόσθετο μεταφορικό έργο των 2,1 εκατ. ευρώ. Από ποιόν αγοράστηκαν και γιατί, τα 5,6 εκατ. m3 χωματουργικών και πως μεταφέρθηκαν στο έργο. Απάντηση δεν πήραμε. Θα μεταβούμε το αμέσως επόμενο διάστημα στην αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, για να αναζητήσουμε τα νόμιμα παραστατικά για όλα αυτά (φορολογικά και μη).

Εμείς λέμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω, δεν πρέπει να δοθεί στον εργολάβο. Είχε υπογράψει σύμβαση να φτιάξει το έργο με 15 εκατ. ευρώ, τα πήρε, πήρε και άλλα 7 εκατ. πανωπροίκια και ο δρόμος δεν έχει τελειώσει.

Τυχόν ποσά που θα εγκριθούν από οπουδήποτε, για να δοθούν στον εργολάβο, να καταλογιστούν στους υπεύθυνους πρώην και νυν.

Να σταματήσει αυτό το άθλιο καθεστώς με τα Δημόσια έργα.

Να κατασκευάζονται από Ενιαίο Δημόσιο Κρατικό Φορέα που θα κατέχει τα υλικά και τα μηχανήματα, θα κατανείμει σχεδιασμένα το πλούσιο και έμπειρο εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει η χώρα, σε όλες τις φάσεις του έργου (μελέτη-κατασκευή-συντήρηση-λειτουργία). Μόνο τότε θα έχουμε φθηνά ποιοτικά και ασφαλή έργα για το λαό με σεβασμό στο περιβάλλον, και χωρίς διόδια, ή άλλα χαράτσια.                      

 

9η Μάη

Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Την 9η Μάη τιμάμε τα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων, των αγωνιστών που έδωσαν την ζωή τους, ταγμένοι στον αγώνα για τη συντριβή του φασισμού.

Τιμάμε τα 20 εκατομμύρια του Σοβιετικού Λαού, τις 500.000 στην Ελλάδα, τους 200 στη Καισαριανή, τους 40 στον Άγιο Θανάση, τους 224 στις Βίγλες Μεγαλόπολης, τους 300 στον Άγιο Νικόλα, και τους 10 στην οδό Ταξιαρχών στη Τρίπολη, τους 19 στη Ψηλή Βρύση, τους 18 στην Αλέα, τους 18 στο Ίσιωμα Μεγαλόπολης, τους εκατοντάδες κατοίκους της Αρκαδίας που εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των κατοχικών δυνάμεων και των συνεργατών τους, των ταγμάτων ασφαλείας.

Φέτος που ο γιορτασμός της 9η Μάη, μέρας της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, συμπίπτει με τα 80 χρόνια του ΕΛΑΣ, που τιμάται στις συνθήκες του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία,

καλούμε τους φίλους και απόγονους των αγωνιστών

του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΔΣΕ την Δευτέρα 9 Μάη στις 6 το απόγευμα στο μνημείο στον Άγιο Νικόλα στη Τρίπολη για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο φασισμό-ναζισμό.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here