Συνέντευξη στο «ΣΚΑΪ»: «Εχθρός της Παράταξής μας, όποιος αντιστρατεύεται την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη»

 

Συνέντευξη στο «ΣΚΑΪ»: «Εχθρός της Παράταξής μας, όποιος αντιστρατεύεται την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη»

«Τέλος στη λογική του “μικρού” κόμματος. Στόχος η δεύτερη θέση στις εκλογές»Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Online» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» (Μ.Αναστασοπούλου):

Για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά:

 • Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος, πρέπει να έχει μία συγκεκριμένη πρόταση. Αυτό θα το κρίνουν οι ψηφοφόροι, οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία.
 • Σε ό,τι με αφορά, θα ανακοινώσω τον σχεδιασμό μου την κατάλληλη στιγμή, με σεβασμό τόσο στους υποψηφίους όσο και στους πολίτες και τα μέλη της Παράταξής μας. Όλοι εμείς που στην πιο δύσκολη φάση για τη χώρα δεν φύγαμε αριστερά ή δεξιά, αλλά παραμείναμε σταθεροί στο ΠΑΣΟΚ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, και δώσαμε τη μάχη για την πατρίδα μας, έχουμε ξεκάθαρη πολιτική πρόταση. Και οφείλουμε να την καταθέσουμε.
 • Μέσα από τη διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής, δίνεται η ευκαιρία για να δημιουργηθεί ξανά η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Η μεγάλη συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει στην κοινωνία, θα οδηγήσει και σε μεγάλη συμμετοχή. Είμαι βέβαιος πως όλοι θα συμπεριφερθούν με τρόπο που θα καλεί τον κόσμο και δεν θα τον διώχνει, και η συμμετοχή θα αποτελέσει έκπληξη – ένα μεγάλο εθνικό γεγονός. Θα ξεπεράσουμε τους 100.000 ψηφοφόρους.
 • Το βασικότερο είναι να καταθέσουμε μία πολιτική πρόταση για τους πολίτες, πώς θα αλλάξει η ζωή τους προς το καλύτερο και πώς η χώρα μας θα προχωρήσει μπροστά.
 • Έχω ζητήσει τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα ήδη από το Συνέδριο του 2015. Όσον αφορά τα υπάρχοντα κόμματα του χώρου μας, έχουν όργανα για να αποφασίσουν τα ίδια πώς θα πορευθούν. Όσον αφορά όμως τις δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, θα πρέπει λίγο πριν από την εκλογική διαδικασία να ξεκαθαρίσουν σε όλους πως ευθύς αμέσως, θα λειτουργούν ως μία ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα.
 • Είναι μεγάλη επιτυχία ότι συναντώμαστε όλοι στον ίδιο χώρο, μέσα από ξεκάθαρους όρους και προϋποθέσεις, για να προχωρήσουμε μαζί. Η κεντροαριστερά δεν θα αποτελέσει «συμπλήρωμα» στο υπάρχον πολιτικό σύστημα της χώρας. Ερχόμαστε για να ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές. Και εγγυητές αυτής της προοπτικής είναι οι χιλιάδες πολίτες που θα ψηφίσουν στις 5 Νοεμβρίου.
 • Έχω θέσει ψηλά τον πήχυ για την Παράταξή μας εδώ και πολύ καιρό: Στόχος μας είναι η δεύτερη θέση στις εκλογές, για να κυβερνηθεί η χώρα με βάση μία ξεκάθαρη προοδευτική πρόταση, η οποία θα δίνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.
 • Ο κ.Τσίπρας ήταν ένας νέοςπου υποσχέθηκε τα πάντα, με τη γνωστή κατάληξη. Ο κ.Μητσοτάκης ξέρουμε τι λέει, τι πρεσβεύει και πώς θα πορευθεί. Εμείς έχουμε ξεκάθαρη στρατηγική: εχθρός μας είναι οποιοσδήποτε και ο,τιδήποτε σταματά τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Εχθρός μας είναι οποιοσδήποτε και ο,τιδήποτε στέκει εμπόδιο στην κοινωνική αλληλεγγύη.
 • Απαιτείται άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου. Είναι απαράδεκτη τόσο η «απλή» αναλογική του κ.Τσίπρα, όσο και το σημερινό σύστημα. Χρειάζεται ένα σύστημα αντιπροσωπευτικό, προοδευτικό, αξιόπιστο.
 • Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το ΣΥΡΙΖΑ του κ.Τσίπρα. Και ας σταματήσουν οι «γενίτσαροί» του, αυτοί που έπαιξαν το ρόλο του «Δούρειου Ίππου» των κ.Τσίπρα και Καμμένου στο ΠΑΣΟΚ, να μας «προσκαλούν» και να μας προκαλούν με θράσος, όπως ο κ.Κουρουμπλής, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλάει ξανά στον πάτο.
 • Όμως ούτε μία συνεργασία με τη ΝΔ είναι η αγωνία μας.
 • Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: απαιτείται εθνική συνεννόηση και εθνική στρατηγική για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Διεκδικούμε τη συνεννόηση και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Μέχρι σήμερα, συμπεριφερόμασταν ως μικρό κόμμα. Εφεξής, πρέπει να λειτουργούμε ως μεγάλο κόμμα, ως πρώτο κόμμα, θέτοντας ως στρατηγικό μας στόχο τη δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές, ώστε η Ελλάδα να κυβερνηθεί με βάση την δική μας, προοδευτική πρόταση.

 

 

  Νέα Κοιν.Σ.Επ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας, με την επωνυμία«PROMO KYNOURIA» στο Άστρος...

  Δείτε εδώ

  Πως θα έρθετε

  ΚΤΕΛ:
  ΑΣΤΡΟΣ :2755022218
  ΤΡΙΠΟΛΗ :2710222560
  ΑΘΗΝΑ :2105132834
  ΤΑΧΙ :2755022046
  ΛIΜΕΝΑΡΧΕΙΟ :2755051445
  Χάρτης περιοχής

  Αξιοθέατα

  Πληροφορίες για το Άστρος και της Περιφέρειας αυτού.
  Ιστορικά & Πολιτιστικά στοιχεία
  Μνημεία - Αρχαιολογικοί Χώροι
  Γεωγραφικά & Κλιματολογικά στοιχεία
  Παραλιακή & Ορεινή ζώνη.
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

  Ψηφιακή επικοινωνία «η Δημοκρατία και ο Διάλογος να γίνουν καθημερινή πρακτική» στη διακυβέρνηση του Δήμου.

  Βόρεια ΚυνουρίαΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

  Ενοικιάζονται αυτοεξυπηρετούμενα διαμερίσματα πλήρως εξοπλισμένα ή μη, στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας.

  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

  «Eugenias House»

  http://eugeniashouse.astros-kynourianews.gr/el/

  https://www.facebook.com/EugeniasHouse/?ref=settings

  Πωλείται στον Άγιο Ανδρέα Αρκαδίας ,πέτρινη μονοκατοικία

  Δείτε εδώ

  Ενοικιάζεται επιπλωμένο διαμέρισμα 47 τ.μ ,ιδανικό για φοιτητές... Αποτέλεσμα εικόνας για Ενοικιάζεται επιπλωμένο διαμέρισμα

  Δείτε εδώ

  Powered by Wordpress, Redesign Theme by Tioreo