Καθώς άλλος ένας χρόνος φεύγει

Από την Ευγενία Τετώρου

Καθώς περνούν οι εποχές, με τόσα τα γυρίσματα του χρόνου,στεκόμαστε αμήχανα μπρος στον άνεμο που πρόσκαιρα κοπάζει. Οι σκέψεις ξετυλίγονται  για να διαπιστώσουμε πως είμαστε ακόμη εδώ, συνηθισμένοι διαβάτες, μα και ακροβάτες ανάμεσα στην καλοσύνη, μα και κακία  τούτου του κόσμου. Καθώς οι μνήμες ηθελημένα ασθενούν μπροστά σε καθετί δυσάρεστο, πασχίζουμε να ζωντανέψουμε τις όμορφες  νοσταλγικές στιγμές, τώρα που πια οι άνθρωποι –πρωταγωνιστές της ζωής μας, δεν βρίσκονται κοντά μας κι ας μην ήταν  ό,τι εμείς θελήσαμε, όσο ήταν πλάι μας.

Καθώς οι ρόδες γυρίζουν για να συμπληρώσουν άλλη μια τροχιά, απ τις πολλές που χρόνια έμαθαν να κάνουν..  πόσο μαγεύουνε τα φώτα, τα χρώματα, οι ήχοι απ τις μελωδίες! Και αυτή η λαμπρότητα στον υλικό μας κόσμο που βαραίνει δυσανάλογα την ζυγαριά της μοναξιάς, πάντοτε τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Καθώς την χάσαμε την αρχή της πορείας μας κι αποκομμένοι από «το μέσα μας» για χρόνια μόνοι, βυθισμένοι μέσα στην προσποίηση κι αβεβαιότητα του σύγχρονου τούτου κόσμου, του ρηχού… συμβιβαστήκαμε, μα πάντα με τους άλλους και καθόλου με «τους εαυτούς μας».

Καθώς εναλλάσσονται τα συναισθήματα της χαράς και της λύπης, αναζητάμε πάντα το μικρό παιδί που στέκει εκεί στο τέλος του δρόμου, ξεχασμένο και παραμελημένο. Εκείνο που περιμένει πάντα εκεί για να το καλέσουμε στον τωρινό μας κόσμο, με ένα χαμόγελο και με μια ψυχή βγαλμένη από τα μάτια του δικού του κόσμου, σαν από παραμύθι, όπου όλα έχουν μια λογική εξήγηση και το καλό υπερτερεί πάντα έναντι του κακού στο τέλος… Κι η ζωή έχει το πιο απλό νόημα, αφού βρίσκει νόημα μόνο στα πιο απλά πράγματα!

Καθώς μεγαλώνουμε, αναζητάμε πάντα το μικρό παιδί μέσα μας, πάντα τις άγιες  τούτες ημέρες, αφού δυστυχώς η ελπίδα, η αγάπη κι η ειρήνη που αυτό πρεσβεύει, αυτά που δίδαξε ο Χριστός, άργησαν πάλι  για να φτάσουν σε όλο τον κόσμο και η βία, η τρομοκρατία, η σφαγή κι η ανισότητα έχουν  δόλια υπερτερήσει.

Ας αναρωτηθούμε ποιοι είμαστε, πώς ξεκινήσαμε και ποιο όνειρο «αποκοιμίσαμε», για να αντιδράσουμε κάποτε, τώρα, έστω σήμερα, σε ό,τι μπορεί  να ζεστάνει την παγερή αδιαφορία  της καρδιάς,  για τον σταυρό του πόνου που σηκώνει ο άνθρωπος, ο κόσμος μας ολόκληρος σήμερα… καθώς άλλος ένας  χρόνος φεύγει…

  Νέα Κοιν.Σ.Επ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας, με την επωνυμία«PROMO KYNOURIA» στο Άστρος...

  Δείτε εδώ

  Πως θα έρθετε

  ΚΤΕΛ:
  ΑΣΤΡΟΣ :2755022218
  ΤΡΙΠΟΛΗ :2710222560
  ΑΘΗΝΑ :2105132834
  ΤΑΧΙ :2755022046
  ΛIΜΕΝΑΡΧΕΙΟ :2755051445
  Χάρτης περιοχής

  Αξιοθέατα

  Πληροφορίες για το Άστρος και της Περιφέρειας αυτού.
  Ιστορικά & Πολιτιστικά στοιχεία
  Μνημεία - Αρχαιολογικοί Χώροι
  Γεωγραφικά & Κλιματολογικά στοιχεία
  Παραλιακή & Ορεινή ζώνη.
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

  Ψηφιακή επικοινωνία «η Δημοκρατία και ο Διάλογος να γίνουν καθημερινή πρακτική» στη διακυβέρνηση του Δήμου.

  Βόρεια ΚυνουρίαΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

  Ενοικιάζονται αυτοεξυπηρετούμενα διαμερίσματα πλήρως εξοπλισμένα ή μη, στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας.

  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

  «Eugenias House»

  http://eugeniashouse.astros-kynourianews.gr/el/

  https://www.facebook.com/EugeniasHouse/?ref=settings

  Πωλείται στον Άγιο Ανδρέα Αρκαδίας ,πέτρινη μονοκατοικία

  Δείτε εδώ

  Ενοικιάζεται επιπλωμένο διαμέρισμα 47 τ.μ ,ιδανικό για φοιτητές... Αποτέλεσμα εικόνας για Ενοικιάζεται επιπλωμένο διαμέρισμα

  Δείτε εδώ

  Powered by Wordpress, Redesign Theme by Tioreo